Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

”Occidentul” și-a încetat existența, consideră Moscova

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Trecere la banca de fotografiiDrapelel statelor NATO
Drapelel statelor NATO - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Noțiunea, în sensul ei uzual, acum este lipsită de conținut.

CHIȘINĂU, 19 dec - Sputnik. ”Occidentul” ca entitate integră nu mai există, a declarat pentru RIA Novosti Alexandr Venediktov, secretar al Consiliului de Securitate al Rusiei.

Vladimir Mamontov - Sputnik Moldova
Politică
Mamontov: Americanii au incitat Franța, însă dau vina pe Rusia

”Evenimentele anului 2018 au arătat că ”Occidentul”, ca noțiune unică, club omogen al statelor cu interese comune, ține deja de domeniul istoriei, nu de politica curentă. S-a dovedit că fiecare dintre acești jucători poate să aibă interesele sale care nu coincid cu cele ale partenerilor. În calitate de exemplu este suficient să ne amintim despre disensiunile între pozițiile SUA și ale Europei asupra securității regionale, despre contradicțiile economice și războaiele comerciale, în sfârșit - despre asperitățile în interiorul NATO”, a spus oficialul.

Potrivit lui, acest lucru nu este straniu: ”Diferența vectorială a intereselor este un fenomen normal, obiectiv al politicii mondiale”. 

Venediktov consideră că, în acest caz, obișnuita căutare a ”mâinii Moscovei” este contraproductivă, ar fi necesară stabilirea unui dialog normal, pe baza egalității de drepturi, în vederea găsirii unor soluții reciproc avantajoase.

Fluxul de știri
0