Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Mamontov: Americanii au incitat Franța, însă dau vina pe Rusia

© Sputnik / Miroslav RotariVladimir Mamontov
Vladimir Mamontov - Sputnik Moldova
Abonare
Cunoscutul jurnalist și expert media Vladimir Mamontov vorbește de tendința europeană devenită „la modă” de a învinui Rusia de toate relele.

CHIȘINĂU, 17 dec – Sputnik. Învinuirile permanente la adresa Rusiei de ingerință în afacerile interne ale SUA și UE au devenit deja o obișnuință a elitelor politice occidentale, fapt ce nu are nimic comun cu realitatea, a afirmat pentru Sputnik Moldova Vladimir Mamontov, cunoscut jurnalist și expert media, directorul general al postului de radio „Govorit Moskva”, președintele Consiliului de Directori al ziarului „Komsomolskaia pravda”, membru al Academiei de Presă.

„Există o noțiune ce ține de patinajul artistic: program obligatoriu. Când patinatorul execută un program liber, se vede clar că este un maestru. Însă există și programul obligatoriu. Anume acest program îmi amintește de acuzațiile permanente în adresa Rusiei”, a spus Mamontov.

Ultimul caz: acuzarea Rusiei de destabilizare a situației din Franța.

„În Franța se desfășoară, după toate regulile, o operațiune specială. Partenerii americani, de ceva vreme, cu bani, deși nu prea mari, au finanțat extremiștii „de stânga” și anarhiștii din Franța. Dar a apărut tânărul și neexperimentatul Macron care vrea să fie ca un Charles de Gaulle și vorbește despre armata europeană și suveranitate. Și, brusc, au apărut „vestele galbene”, a conchis Mamontov.

Pe data de 11 decembrie Vladimir Mamontov a ținut un curs în cadrul Școlii jurnalisticii inovaționale Sputnik, la centrul de presă multimedia Sputnik Moldova, cu tema „Jurnalistica „19/29 sau esențialul în jurnalistica modernă și viitorul acesteia”.

Fluxul de știri
0