Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

În Rusia a fost adoptată Legea privind simplificarea obținerii cetățeniei ruse

© Sputnik / Miroslav RotariPașaport de cetățean al Federației Ruse
Pașaport de cetățean al Federației Ruse - Sputnik Moldova
Abonare
Legea privind simplificarea obținerii cetățeniei ruse va oferi posibilitatea de a trece cu traiul în Federația Rusă persoanelor provenite din țările cu o situație socio-economică precară.

CHIȘINĂU, 18 dec – Sputnik. Duma de Stat a adoptat legea prin care președintele Federației Ruse poate să dispună de împuternicirea de a determina categoriile de cetățeni străini care au dreptul să obțină cetățenia rusă în regim simplificat.

Se menționează că acordarea unei asemenea prerogative președintelui va permite obținerea cetățeniei ruse în regim simplificat de către compatrioții care locuiesc în țări cu o situație complicată din punct de vedere socio-economic, unde au loc conflicte armate sau se schimbă regimul politic.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Societate
Dodon: Obținerea cetățeniei ruse ar putea fi simplificată pentru locuitorii Moldovei

Legea prevede, de asemenea, simplificarea obținerii cetățeniei ruse de către persoanele participante la programul de stat de încurajare a trecerii benevole cu traiul în Federația Rusă a compatrioților care locuiesc în afara țării și care au obținut dreptul de ședere temporară în Rusia. Conform documentului, acestor cetățeni li se acordă dreptul de a depune cererea de obținere a cetățeniei ruse în regim simplificat, inclusiv la prezentarea în localitatea pe care și-au ales-o pentru a se muta.

Prevederile acestei legi referitoare la simplificarea procedurii de obținere a cetățeniei ruse de către participanții la programul de stat se răsfrânge asupra tuturor categoriilor acestor participanți care se află în Rusia.

Potrivit lui Serghei Mișin, reprezentantul Consiliului Societății Civile pe lângă președintele Republicii Moldova, simplificarea procedurii de obținere a cetățeniei ruse și reducerea termenelor de acordare sunt prevăzute în noua Concepție a politicii migraționale a Federației Ruse.

Prevederile principale ale legii se referă la sosirea, plasarea și legalizarea persoanelor care s-au mutat în Rusia. Toate aceste etape de obținere a cetățeniei ruse vor fi simplificate până la maximum.

Fluxul de știri
0