Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dodon: Obținerea cetățeniei ruse ar putea fi simplificată pentru locuitorii Moldovei

© Sputnik / Rodion ProcaIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Este posibil că cei care vor obține cetățeniei Federației Ruse nu vor mai fi obligați să renunțe la pașaportul moldovenesc.

CHIȘINĂU, 1 aug — Sputnik. Președintele Igor Dodon a declarat pentru Sputnik Moldova că este posibil ca persoanele care doresc să obțină cetățenia rusă să nu mai fie obligate să renunțe la pașaportul moldovenesc.

Potrivit lui Dodon, problema renunțării obligatorii la pașaportul moldovenesc pentru a putea obține cetățenia rusă a fost discutată în cadrul unei întrevederi cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Exclusiv: Igor Dodon, despre dobândirea cetățeniei prin investiție - Video

Astfel, condiția obligatorie de renunțare la pașaportul moldovenesc pentru obținerea cetățeniei Federației Ruse ar putea fi anulată.

„Trebuie soluționată o problemă foarte importantă și, în legătură cu aceasta, m-am adresat președintelui Federației Ruse. Actualmente, conform legislației Rusiei, cetățenilor acestei țări le este interzisă dubla cetățenie. Asta înseamnă că sute de mii de moldoveni, care intenționează să obțină cetățenia rusă, trebuie să renunțe la cea moldovenească. Desigur, ei nu vor să facă acest lucru", a spus Dodon.

Potrivit sefului statului, în privința cetățenilor țărilor CSI, inclusiv ai Moldovei, ar putea fi făcute unele concesii.

„În acest caz ar trebui prevăzut anumite posibilități pentru ca măcar cetățenii țărilor CSI să facă excepție de la regula generală, pentru a le permite să dispună de dubla cetățenie. Acest lucru este foarte important. Cred că există posibilitatea de a soluționa pe viitor problema dată", a conchis liderul moldovean.

Fluxul de știri
0