Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

CEC atenționează: Niciun sondaj electoral, fără aprobare - detalii

© Sputnik / Miroslav RotariМестные выборы
Местные выборы - Sputnik Moldova
Abonare
Sondajele de opinie privind intenția de vot a alegătorilor vor putea fi organizate doar în cazul în care vor respecta condițiile impuse de lege.

CHIȘINĂU, 17 dec - Sputnik. Niciun sondajele de opinie privind opțiunile alegătorilor nu va putea fi organizat fără informarea prealabilă a Comisiei Electorale Centrale.

Potrivit CEC, înștiințarea va conține date despre instituția ce va desfășura sondajul de opinie, perioada de efectuare a acestuia, eșantionul propus și comanditarul sondajului.

Rodica Ciubotaru - Sputnik Moldova
CEC: Noi detalii despre organizarea referndumului republican consultativ

Potrivit articolului 70, alineatul 10 din Codul Electoral, rezultatele acestor sondaje pot fi date publicității cel târziu cu 5 zile înainte de ziua alegerilor. Totodată, în ziua alegerilor, până la închiderea secțiilor de votare, se interzice a da publicității în mass-media materiale, inclusiv interviuri cu alegătorii, despre numărul de voturi întrunite de concurenții electorali pe parcursul zilei și despre șansele acestora, inclusiv rezultatele exit-poll-urilor.

Toate înștiințările despre desfășurarea sondajelor de opinie pot fi consultate pe pagina-web oficială a Comisiei, la rubrica “Alegeri parlamentare din 24.02.2019” sau accesând următorul link.

Pe data de 24 februarie 2019, în Republica Moldova vor avea loc alegeri parlamentare.

Fluxul de știri
0