Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Uniunea Europeană: O țară din bloc a decis să renunţe la modificarea orei oficiale

© Sputnik / Александр Вильф / Accesați arhiva multimediaCeas - Imagine Simbol
Ceas - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Această măsură, luată la nivelul Uniunii Europene, nu poate fi introdusă mai devreme de anul 2021 – iată motivul.

CHIȘINĂU, 16 dec – Sputnik. Anunţul a fost făcut de ministrul austriac al transporturilor, Norbert Hofer, a cărui ţară exercită preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene.

Comisia Europeană - Sputnik Moldova
Un referendum „pro sau contra Brexit”: Vezi ce a decis Comisia Europeană

Oficialul a explicat că amânarea cu doi ani a datei propuse de Comisia Europeană în septembrie le-ar oferi statelor membre un timp suplimentar de pregătire.

De altfel, calendarul rapid de punere în aplicare prezentat de Comisia Europeană a fost deja pus sub semnul întrebării în octombrie, unele state membre avertizând că nu vor putea face ajustările necesare în domenii precum transporturile aeriene.

Înaintea reuniunii miniştrilor transporturilor din statele UE, Hofer a precizat că, dacă s-ar fi insistat asupra realizării schimbării la momentul de faţă, acest lucru ar fi torpilat propunerea Comisiei şi că nu ar fi fost capabili să pună capăt practicii de schimbare a orei.

„Uniunea Europeană vrea să evite ca statele membre să opteze pentru o abordare ''mozaic/fragmentată'', a adăugat Hofer, potrivit agrepres.ro

Emmanuel Macron - Sputnik Moldova
Președintele francez vrea să fie schimbat modul de luare a deciziilor în Uniunea Europeană

Comisia Europeană a propus renunţarea la modificarea orei oficiale, în urma unei consultări online la nivelul UE, în care 84% dintre respondenţi au fost favorabili ideii.

De asemenea, orice reformă finală trebuie să fie aprobată de statele membre şi de Parlamentul European. Apoi, fiecare stat membru trebuie să decidă dacă va păstra sistemul actual sau va menţine o oră oficială standard pe tot parcursul anului.

Reamintim că ministrul austriac lansase încă din luna octombrie ideea unui calendar mai lung de implementare, dar şi a unei „clauze de siguranţă” pentru situaţia în care una sau mai multe ţări europene ar întâmpina probleme neaşteptate.

Fluxul de știri
0