Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Declarație: Blocul Comunitar a cedat presiunii din partea Statelor Unile ale Americii

© Sputnik / Ирина Калашникова / Accesați arhiva multimediaParlamentul European
Parlamentul European - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
După ce Camera Inferioară a Congresului american a adoptat o rezoluție care sprijină impunerea sancțiunilor pentru proiectul Nord Stream 2, Parlamentul European a adoptat miercuri o rezoluție prin care se solicită anularea construcției gazoductului.

CHIȘINĂU, 16 dec - Sputnik. Parlamentul a adoptat cu 433 de voturi pentru, 105 împotrivă și 30 de abțineri, o rezoluție care evaluează ultimele evoluții legate de Acordul de Asociere UE-Ucraina, care a intrat în vigoare în 2017, și condamnând construcția conductei de gaze Nord Stream 2.

Канцлер Германии Ангела Меркель на саммите Группы двадцати в Гамбурге - Sputnik Moldova
Politică
Merkel, despre Nord Stream-2: Este important pentru Europa

"Deputații europeni salută cooperarea excelentă a Ucrainei în sectorul energetic și realizările sale în domeniul eficienței energetice și al energiei regenerabile. (...) Deoarece țara joacă un rol crucial pentru Europa în ceea ce privește aprovizionarea cu energie, deputații europeni condamnă, de asemenea, construcția conductei de gaz Nord Stream 2, numind-o "proiect politic care reprezintă o adevărată amenințare la adresa securității energetice europene", se menționează în document.

Rezoluția Parlamentului European prin care se solicită abandonarea proiectului Nord Stream 2 indică faptul că organizația a cedat presiunii din partea Statelor Unite, a declarat membrul comisiei pentru afaceri internaționale a Dumei de Stat a Federației Ruse Anton Morozov.

"Parlamentul European a cedat în mod clar presiunii din partea Statelor Unite, care sunt interesate de piața europeană a gazelor și va încerca să înlocuiască livrările rusești de gaze naturale cu a lor", a declarat parlamentarul pentru Sputnik.

Gazprom Chairman of the Board Alexei Miller visits the ETERNO shop of the Chelyabinsk Pipe-Rolling Plant - Sputnik Moldova
Rusia
Economist: Europa are mai mare nevoie de „Nord Stream-2” decât Rusia

Oficialul a subliniat, de asemenea, că Nord Stream 2 nu înseamnă refuzul de a urma traseul tradițional pe teritoriul ucrainean, atâta timp cât partea ucraineană garantează securitatea aprovizionării spre Europa.

Camera inferioară a Congresului american a votat în unanimitate miercuri, 12 decembrie, rezoluția care sprijină impunerea sancțiunilor pentru proiectul Nord Stream 2. Oficialii americani au cerut, de asemenea, țărilor europene să renunțe la construcția acestuia, notează Sputnik France.

Fluxul de știri
0