Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Copiii riscă să înghețe în pantofi. Participă în campania "Încalță un copil pentru iarnă"

© Sputnik / Rodion ProcaDoina Cernavca
Doina Cernavca - Sputnik Moldova
Abonare
Lăsați-vă cuprinși de spiritul caritabil a sărbătorilor de iarnă și oferiți-le bucurii celor care sunt mai triști ca voi.
Copiii riscă să înghețe în pantofi. Participă în campania "Încalță un copil pentru iarnă"

Asociația Obștească "Ajută un om" și-a propus să colecteze încălțăminte pentru copiii care îndură frigul și umezeala pentru că nu au încălțămintea adecvată pentru vremea de afară. Astfel, începând cu 1 decembrie,  a fost lansată Campania socială "Încalță un copil pentru iarnă". Timp de 6 săptămâni, toți doritorii de a oferi bucurie celor mici, pot dona încălțăminte pentru copiii din familiile social-vulnerabile din cinci sate.

Andrei Locoman - Sputnik Moldova
Distracții gratuite pentru copii la Târgul de Crăciun

Potrivit Doinei Cernavca, directoarea Asociației, încălțămintea trebuie să fie nouă sau în stare foarte bună, neapărat de iarnă, iar mărimea necesară este 23 pentru copiii de 1,5 ani până la 38 pentru adolescenți.

"Prețul unei perechi de încălțăminte autohtonă este de 320 lei. Pentru cineva din mediul rural poate este scump, însă oamenii de la oraș care au un salariu cred că pot să-și permită o dată în an să facă o astfel de donație", a spus  Doina Cernavca.

Adresele punctelor de colectare a cadourilor pot fi găsite pe pagina de Facebook a Asociației "Ajută un om". Fii Moș Crăciun pentru un copil nevoiaș.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0