Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Mihăeș: Care sunt cele trei scenarii după alegerile parlamentare - Opinia expertului

© Photo : Facebook / Roman MihăeșRoman Mihăeș
Roman Mihăeș - Sputnik Moldova
Abonare
Comentatorul politic Roman Mihăeș a vorbit pentru studioul radio Sputnik Moldova despre câteva posibile scenarii după alegerile parlamentare din februarie 2019.
Mihăeș: Trei scenarii după alegeri, inclusiv o coaliție PDM-PRSM

Expertul consideră că socialiștii nu vor acumula 51 de mandate așa încât să guverneze de unii singuri, însă varianta că ei se pot asocia cu unii deputați independenți cu aceleași viziuni de stânga este reală.

“Nu aș omite scenariu constituirii unui guvern de stânga în jurul PSRM după alegeri, ceea ar pune în dificultate Partidul Democrat și blocul ACUM. Pe de altă parte aș credita cu mari șanse un bloc postelectoral format în jurul Partidului Democrat, care ar negocia cu blocul ACUM dar și pentru a atrage unii deputați independenți din circumscripții uninominale”, a precizat Mihăeș.

Местные выборы 2018  - Sputnik Moldova
Societate
Din cele 46 de partide din Moldova, 25 ar putea avea probleme la alegeri

Totodată, spune expertul, “în cazul în care PSRM va renunța la denunțarea Acordului de Asociere și asta va liniști spiritele în marile cancelarii, atunci o coaliție tehnică între PSRM și PD ar fi posibilă cu condiția ca să nu existe un guvern politic dar un guvern de uniune națională. Această situație ar permite evitarea alegerilor parlamentare anticipate care ar constitui un risc pentru Moldova”, a mai spus expertul.

Așa dar avem pe față trei scenarii, spune Roman Mihăeș. Un guvern de stânga, un guvern condus de PD+blocul ACUM+independenții și un guvern tehnic format din PD+PSRM.

Autor: Eduard Maciac

Fluxul de știri
0