Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Rusoaica care a organizat o grupare criminală în Perm a fost extrădată

© Sputnik / Максим Блинов / Accesați arhiva multimediaJustiție, ședință de judecată
Justiție, ședință de judecată - Sputnik Moldova
Abonare
În Rusia persoana respectivă este învinuită că a furat peste 19 milioane de ruble de la o mie de pensionari.

CHIȘINĂU, 13 dec – Sputnik. Femeia extrădată zilele acestea din Moldova în Rusia este învinuită de organele de drept din Federația Rusă de escrocherie și organizarea unei grupări criminale, de pe urma căreia au avut de suferit peste o mie de pensionari, comunică mass-media din Rusia.

Reținere - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Societate
Îngrozitor: Vezi ce făcea o grupare criminală din Capitală cu oamenii și locuințele lor

Complicii ei, treizeci de oameni, au fost deja condamnați, însă principala inculpată a reușit să se ascundă fiind dată în urmărire federală. Conform datelor anchetei, femeia de 46 de ani sosise la Chișinău cu acte false. În august 2018 ea a fost reținută de poliția din Republica Moldova.

Direcția principală a MAI din Perm a comunicat că pe parcursul a trei ani, din 2011 până în 2013, membrii grupării organizate de această femeie se dădeau drept lucrători din sistemul sănătății și protecției sociale și le vindeau pensionarilor tehnică medicală la un preț ridicat.

Escrocii comercializau aparate auditive, dispozitive pentru fizioterapie „Darsonval” și „Ultraton”, precum și altele care se găsesc în rețeaua de farmacii. Infractorii îi convingeau de pensionari că aceste aparate le sunt oferite, chipurile, la un preț avantajos în cadrul unui program federal de stat pentru sănătatea populației.

Ca urmare, în orașul Perm au fost înșelați 1308 persoane în etate care au suferit pierderi în valoare totală de peste 19 milioane de ruble.

La cererea Procuraturii Generale a Federației Ruse, joi, 13 decembrie, inculpata a fost extrădată din Moldova și însoțită la Moscova de către angajații Interpolului și ai Serviciul Penitenciar Federal al Rusiei.

Fluxul de știri
0