Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Atacatorul de la Strasbourg a fost împușcat mortal de poliția franceză - VIDEO

© REUTERS / VINCENT KESSLERForțele speciale Franceze din Strasbourg
Forțele speciale Franceze din Strasbourg - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul francez de Interne, Christophe Castaner, a confirmat că omul suspectat de uciderea a trei persoane la Strasbourg a fost ucis de forțele de ordine.

CHIȘINĂU, 14 dec - Sputnik. Suspectul în cazul atacului de la Strasbourg, care a deschis focul în preajma Târgului de Crăciun, a fost ucis într-un schimb de focuri, joi seara, de poliția franceză.

Сообщение о бомбе в банке Кишинева - Sputnik Moldova
După atacul terorist din Franța, Chișinăul anunță măsuri sporite de securitate

Înainte ca moartea să fie confirmată, au apărut informaţii privind focuri de armă și un elicopter de poliție care zbura peste districtul La Meinau din Strasbourg. Imediat după incident, o sursă de poliție a informat că suspectul în atacul armat de la Strasbourg, Cherif Chekatt, a fost neutralizat în timpul operațiunii poliției. Mai târziu, ministrul francez de Interne, Christophe Castaner, a confirmat că omul suspectat de uciderea a trei persoane la Strasbourg a fost ucis de unitățile de aplicare a legii.

Atac sângeros la Strasbourg: Ultimele detalii, imagini video de la locul tragediei>>>

Ministrul a explicat că trei ofițeri de poliție au încercat să-l rețină pe un bărbat despre care credeau că este Cherif Chekatt. El a tras asupra lor și ofițerii de poliție au răspuns cu foc și l-au ucis.

”În timpul reținerii, [suspectul] s-a încăierat cu poliția ... Ofițerii de aplicare a legii au răspuns imediat și au neutralizat agresorul. Am informat președintele republicii și premierul”, a declarat Castaner într-o conferință de presă.

Mai târziu, grupul SITE a raportat că gruparea teroristă Daesh a susținut că atacatorul de la Strasbourg era ”soldat” al grupării.

În urma atacului de marți seara de la Strasbourg trei persoane au murit, cinci persoane sunt grav rănite, iar alte opt  - rănite uşor.

Fluxul de știri
0