Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Până la lacrimi. Ce îi scriu lui Moș Crăciun copiii de la orfelinate

CC0 / 3dman_eu / Copii
Copii - Sputnik Moldova
Abonare
În perioada sărbătorilor de iarnă toată lumea se adună la o masă cu cei apropiați. V-ați întrebat, însă, vreodată cum petrec Revelionul sau Crăciunul copiii de la orfelinate? Ce îi scriu lui Moș Crăciun?

CHIȘINĂU, 11 dec – Sputnik. Noi am încercat să aflăm detalii din culisele vieții copiilor lăsați în grija Centrelor de Plasament. În cadrul emisiunii Sputnik Matinal, directoarea Centrului pentru Copiii Separați de Părinți ”Aproape de tine” din orașul Telenești a declarat că acești copii nu vor de Anul Nou cadouri scumpe, ci să vină părinții să îi ia măcar de sărbători acasă, lucru care adesea nu se întâmplă.

”Ei nu vor telefoane, tablete ori cadouri luxoase. Copii din centrele de plasament vor ca părinții lor să îi ia acasă de sărbători. De multe ori chiar le promit, însă dezamăgirea cea mai mare a copiilor este că părinții aceștia nu-și realizează promisiunile. Iar misiunea noastră, a celor care muncim la Centrul de Plasament este să-i liniștim și ne e foarte greu să le explicăm de ce părinții lor au procedat astfel cu ei”, susține Marina Draguș-Carp.

Marina Draguș-Carp susține că, deși copiii sunt luați sau abandonați de părinții care au mari probleme cu alcoolul și nu le poartă de grijă, copii insistă să revină acasă.

Tot la fel de trist este și faptul că acești părinți care și-au abandonat copii nu vin nici măcar să îi viziteze, invocă motive financiare, însă nu o fac nici atunci când reprezentanții centrelor de plasament sunt de acord să le plătească costurile de drum.

Autor: Tatiana Cebotari

Fluxul de știri
0