Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Haosul Brexit: Theresa May - moțiune de cenzură, chiar din sânul partidului

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Vestea vine, potrivit BBC, după ce conservatorii pro-Brexit sunt din ce în ce mai încrezători că ar putea lansa o moțiune de cenzură asupra Guvernului May.

CHIȘINĂU, 12 dec - Sputnik. Deputații conservatori au demarat procedura votului de neîncredere față de Theresa May ca președinte al partidului. Graham Brady, președintele așa-numitei comisii 1922 a partidului, a declarat că pragul de demarare a votului a fost depășit.

Pragul de 48 de scrisori, 15% din numărul membrilor parlamentari ai partidului, a fost atins atunci când fostul ministru al cabinetului Owen Paterson a înclinat balanța în favoarea îndelungatelor zvonuri că May ar putea fi înlăturată din funcția de prim-ministru.

"Conform regulilor, miercuri, 12 decembrie, între 18.00 și 20.00 se va desfășura un vot în camera 14 a comisiei Camerei Comunelor. Voturile vor fi contabilizate imediat după aceea și se va face un anunț cât mai curând posibil, seara", a adăugat serviciul de presă.

De îndată ce vestea a ”explodat”, ministrul britanic de Externe a promis s-o sprijine pe May în votul care va urma.

​Decizia vine după ce premierul britanic, Theresa May, a declarat că amână votul parlamentului asupra acordului pe Brexit, pentru a le solicita colegilor săi din UE să dea mai multe asigurări în ceea ce privește viitorul frontierei irlandeze. Mai mulți parlamentari au criticat decizia și au declarat că îi vor sprijini pe Laburiști dacă vor depune o moțiune de cenzură.

Fluxul de știri
0