Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Decis: Artur Reșetnicov, judecător la Curtea Constituțională

© Sputnik / Miroslav RotariArtur Reșetnicov
Artur Reșetnicov - Sputnik Moldova
Abonare
Cabinetul de Miniștri a aprobat candidatura lui Artur Reșetnicov pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională, pentru un termen de 6 ani.

CHIȘINĂU, 12 dec - Sputnik. Candidatura lui Artur Reșetnicov a fost aprobată în cadrul ședinței de miercuri a Cabinetului de Miniștri.

”Se propune candidatura domnului Artur Reșetnicov în funcția de judecător la Curtea Constituțională, pentru un termen de 6 ani. Domnul Reșetnicov corespunde condițiilor pentru numire prevăzute de legislația în vigoare. Are pregătire juridică superioară, o înaltă competență profesională și vechimea necesară în activitatea juridică”, a declarat secretarul general al Guvernului, Liliana Palii.

Amintim că marți fostul procuror general Corneliu Gurin a fost numit în funcția de judecător la Curtea Constituțională. Decizia de numire a fostului procuror general în funcția de judecător CC a fost luată de membrii Consiliului Superior al Magistraturii în cadrul ședinței de astăzi, fără ca subiectul să fie inclus în agenda CSM.

Decizia CSM vine după ce luni, judecătorul Igor Dolea și-a dat demisia. Corneliu Gurin va deveni judecător la CC după ce va depune jurământul.

Fluxul de știri
0