Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Premierul Pavel Filip, chemat vineri în Parlament

© Sputnik / Miroslav RotariПавел Филип
Павел Филип  - Sputnik Moldova
Abonare
Vineri, 14 decembrie, va avea loc ultima ședință a Parlamentului din sesiunea de toamnă-iarnă. La ședință va veni premierul Pavel Filip cu un raport de activitate.

CHIȘINĂU, 12 dec – Sputnik. Vineri, 14 decembrie, se încheie sesiunea de toamnă-iarnă a Parlamentului de legislatura a XX-a. Anunțul a fost făcut astăzi de președintele Parlamentului, Andrian Candu, după ședința Biroului permanent al Parlamentului.

Șeful Legislativului a anunțat că tot vineri în fața deputaților va veni cu un raport de activitate premierul Pavel Filip.

”Vineri, în Parlament, vine cu un raport despre activitate a Guvernului, premierul Pavel Filip”, a declarat Candu.

Președintele Parlamentului a mai anunțat că Legislativul se va întruni în câteva ședințe și în sesiunea de primăvară-vară la începutul anului viitor, înainte de alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

Заседание Парламента 27.09.2018  - Sputnik Moldova
Politică
Deputații din Moldova vor fi amendați la locul de muncă

Mandatul Parlamentului de legislatura a XX-a a expirat la 30 noiembrie 2018. Conform Constituției Republicii Moldova, mandatul Parlamentului se prelungește până la întrunirea legală a noii componențe. În această perioadă, Parlamentul poate adopta legi ordinare, hotărâri, poate organiza audieri, consultări și efectua control parlamentar. 

Pe data de 24 februarie 2019, în Moldova vor fi organizate alegerile parlamentare ordinare. Din 2019, scrutinul parlamentar va fi organizat în baza unui sistem mixt: proporţional şi majoritar – într-o circumscripție națională și în circumscripții uninominale. În circumscripția națională se aleg 50 de deputați în baza votului reprezentării proporționale. În circumscripțiile uninominale se aleg 51 de deputați în baza votului majoritar, câte unul de la fiecare circumscripție.

Tot pe data de 24 februarie 2019, în Moldova va fi organizat și un referendum consultativ. La acest plebiscit cetățenii vor trebui să se pronunțe dacă sunt de acord cu reducerea numărului deputaților din Parlament de la 101 la 61 și dacă susțin ideea de ca poporul să poată revoca din funcție deputații dacă nu își îndeplinesc corespunzător obligațiile pe care le au. 

Fluxul de știri
0