Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ministrul italian de interne, Matteo Salvini, despre Macron: Este un produs de laborator

© AP Photo / Luca BrunoMatteo Salvini
Matteo Salvini - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministrul de Interne al Guvernului italian vede în criza „vestelor galbene” un semn că francezii au înţeles care este rolul adevărat al preşedintelui lor – menţinerea sistemului în funcţiune.

CHIȘINĂU, 11 dec – Sputnik. Salvini a precizat că i se pare evident că Macron era „un produs de laborator” inventat în scopul blocării unicei schimbări care se profila la orizont. Ministrul italian de Interne nu a evocat-o în mod explicit pe aliata sa franceză Marine Le Pen.

Matteo Salvini - Sputnik Moldova
Matteo Salvini, acțiune personală care uimește întreaga lume! Lovitură dată Mafiei!

"Amintesc că în urmă cu doar câteva luni, Macron era campionul noii Europe pentru întreaga stângă italiană. Era noul geniu al Europei, noul salvator al Europei... S-au înşelat", a declarat el în cadrul unei întâlniri cu presa străină, la Roma, adăugând că înţelege foarte bine motivaţiile economice, sociale şi culturale ce stau la baza unei mişcări care speră să va atinge „obiective concrete”.

Totodată, oficialul italian a condamnat orice formă de violenţă, precizând că, atunci când se lansează cocktailuri Molotov asupra forţelor de ordine, el se poziţionează de partea forţelor de ordine, iar când se fac baricade incendiare în plină stradă este de cealaltă parte, notează agerpres.ro

Salvini a declarat în faţa miilor de susţinători reuniţi sâmbătă, în capitala Italiei că fiecare culege ceea ce a semănat.

"Cine seamănă sărăcie adună manifestaţii, cine seamănă false promisiuni adună reacţia periferiilor şi satelor", a punctat ministrul de interne italian.

Matteo Salvini - Sputnik Moldova
Război între Matteo Salvini și comisarii Uniunii Europene - În joc este viitorul Europei

Aseară, președintele francez, Emmanuel Macron, a anunțat o serie de măsuri care vizează relansarea puterii de cumpărare. El a încercat să liniştească „vestele galbene” şi a recunoscut că nu a reuşit să înţeleagă criza imediat.

Promisiunile şefului statului francez merg în sensul creşterii puterii de cumpărare solicitate de „veste”. Este vorba despre creşterea salariului minim cu 100 de euro din 2019, fără ca acest lucru să îi coste vreun euro pe angajatori, neimpozitarea orelor suplimentare din 2018 şi anularea creşterii de taxe care a fost impusă pensionarilor ce au un venit mai mic de 2000 de euro pe lună.

Fluxul de știri
0