Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ministerul de Externe, avertizare pentru moldovenii aflați în Italia

© Sputnik / Evghenii PanasencoПрипаркованные автомобили
Припаркованные автомобили - Sputnik Moldova
Abonare
Instituția îi atenționează pe moldovenii aflați în Italia că mulți dintre ei ar putea să rămână fără automobilele pe care le au în proprietate.

CHIȘINĂU, 12 dec – Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene din Republica Moldova a postat pa pagina sa de Facebook un anunț important pentru cetățenii moldoveni aflați în Italia, care se referă la modificarea Codului rutier în această țară.

Кабинет министров - Sputnik Moldova
Politică
Decizie importantă: Italia și Belarus vor recunoaște actele de studii emise în Moldova

Articolul 29-bis al Legii nr. 132 aduce modificări la art. 93 (referitor, între altele, la cartea de circulaţie a vehiculului), art. 132 (privind circulaţia vehiculelor înmatriculate în străinătate) şi art. 196 (privind solidaritatea în cazul încălcărilor care se pedepsesc cu sancţiuni administrative pecuniare) din Codul Rutier.

Astfel, din 3 decembrie 2018 au intrat în vigoare modificările Codului rutier italian prin care li se interzice persoanelor care au rezidență în Italia de mai mult de 50 de zile să circule să circule cu un vehicul (autoturism, scuter, motocicletă, remorcă etc) înmatriculat în străinătate.

Pentru cazurile de încălcare a interdicției, amenzile administrative variază între 712 și 2.848 de euro, iar vehiculul este sechestrat.

În cazul în care, după 180 de zile de la data infracțiunii, nu au fost îndeplinite formalitățile pentru înmatricularea vehiculului în Italia, mijlocul de transport este confiscat.

Fluxul de știri
0