Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Atac sângeros la Strasbourg: Ultimele detalii, imagini video de la locul tragediei

© REUTERS / VINCENT KESSLERСтрельба в Страсбурге
Стрельба в Страсбурге - Sputnik Moldova
Abonare
Sute de poliţişti şi jandarmi au fost mobilizați în noaptea de marți spre miercuri pentru a-l căuta pe atacatorul care a ucis cel puțin trei persoane, marți noaptea, în Piața de Crăciun din Strasbourg, iar guvernul francez a decis să declare în Franța "stare de urgenţă".

CHIȘINĂU, 12 dec - Sputnik. Un om înarmat a ucis marți trei persoane în perimetrul celebrei Piețe de Crăciun din capitala Alsaciei, a declarat miercuri ministrul francez de Interne.

Ce s-a întâmplat?

Marți, în jurul orei 20:00, un bărbat a deschis focul pe rue des Orfèvres, lângă Piața de Crăciun, după care a fugit de la faţa locului.

"Între orele 20.20 și 21.00", atacatorul s-a pomenit de două ori într-un schimb de focuri cu forțele de securitate înainte de a fugi, a declarat Christophe Castaner.

În timpul acestor schimburi de focuri, atacatorul a fost rănit de o patrulă de soldați ai Operațiunii Sentinel care asigură securitatea la Târgul de Crăciun de la Strasbourg, a declarat o sursă din cadrul Poliției.

Potrivit statului major al Armatei, un soldat a fost rănit ușor la mână prin ricoşet, după o împușcătură a atacatorului.

Bilanțul provizoriu

Ministrul francez al Afacerilor Interne, Christophe Castaner, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, în noaptea de marți spre miercuri un bilanţ de trei morți și doisprezece răniți, dintre care șase în urgență absolută.

Identitatea atacatorului

Fără a dezvălui identitatea atacatorului, Castaner a spus că individul era "cunoscut prin comportamentul său negativ privind încălcarea dreptului comun, pentru care a fost condamnat în Franța și Germania, ispăşindu-și deja sentințele.

Стрельба в Страсбурге - Sputnik Moldova
Video
Focuri de armă la Strasbourg: Imagini de groază în centrul oraşului - VIDEO

Potrivit unei surse avizate, suspectul, un bărbat în vârstă de 29 de ani, cu fișa S (indicator utilizat de autoritățile de aplicare a legii pentru a semnala o amenințare la adresa securității naționale), urma să fie interpelat marţi dimineață de către reprezentanții jandarmeriei într-o investigație de drept comun.

Așa cum a declarat AFP, procuratura din Paris a deschis o investigație pentru "asasinate, încercări de asasinat în legătură cu o organizaţie teroristă și conspirație criminală".

Potrivit Le Figaro, presupusul autor al atacului este Chérif C. născut în 1989.

O fotografie a presupusului atacator circulă pe Twitter:

Planul Alb - activat

Planul Alb pentru mobilizarea spitalelor în caz de criză a fost activat.

A fost deschisă o linie telefonică publică pentru informare: 0811 000 667.

Fluxul de știri
0