Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Anul 2018 – un progres pentru industria turistică moldovenească

© Sputnik / OsmatescoDiana Lazăr
Diana Lazăr - Sputnik Moldova
Abonare
Anul 2018 a fost unul de bun augur pentru industria turismului din țara noastră. Pentru industria turistică moldovenească acest an a fost unul remarcabil, deoarece munca enormă efectuată de specialiștii în domeniu, lucrul în echipă și dorința de a exploata împreună și unit potențialul de cooperare, s-au încununat cu succes.
Anul 2018 – un progres pentru industria turistică moldovenească

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", vicedirectorul Proiectului de Competitivitate al USAID Moldova, Diana Lazăr, a declarat că în ultimii trei ani în Republica Moldova numărul turiștilor a crescut semnificativ.

Potrivit Dianei Lazăr, anul 2018 prezintă un adevărat progres a calității oferite de către cele peste 25 de vinării din țară, pensiuni, agenții de turism și ghizi profesioniști, care sunt principalii actori ai lanțului valoric al industriei turismului. În acest an a crescut enorm vizibilitatea turistică a țării, fapt declarat atât de experții străini, cât și de sondajele internaționale.

Diana Lazar menționează că în anul 2018, în primele nouă luni observăm o creștere de aproape 20 la sută a numărului de vizitatori în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. Totodată, comparativ cu anul 2015, în acest an,  cifra celor care ne-au vizitat țara înregistrează o creștere de 50 la sută.

"Din numărul total al turiștilor, pe plan mondial, peste 50 la sută aleg ca destinație – Europa. Moldova este bine poziționată aproape de cele mai importante destinații turistice și desigur că putem beneficia și noi de aceste fluxuri", a punctat Diana Lazăr.

Totodată invitata e menționat că sunt și restanțe ce merită a fi evidențiate, pentru a fi remediate și pentru a menține dinamica pozitivă de dezvoltare a sectorului.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0