Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Discuţie telefonică Putin-Merkel: Ce subiecte au fost abordate

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Accesați arhiva multimediaPress conference of Vladimir Putin and Angela Merkel
Press conference of Vladimir Putin and Angela Merkel - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele rus Vladimir Putin și cancelarul german Angela Merkel au discutat luni, la telefon, despre recentul incident din strâmtoarea Kerci, precum și situația privind Tratatul INF și evoluțiile din Siria, a informat serviciul de presă al Kremlinului.

CHIȘINĂU, 11 dec - Sputnik. "Liderii au continuat discuția despre situația care s-a creat ca urmare a încălcării frontierei de stat rusești de către navele ucrainene, pe 25 noiembrie. Ei și-au exprimat interesul reciproc în ceea ce privește prevenirea escaladării tensiunilor în zona Azov-Marea Neagră și în rezolvarea probleme cauzate de acțiunile provocatoare ale autorităților ucrainene", a precizat serviciul de presă într-o declarație.

În acelaşi timp, guvernul german a remarcat că subiectul central al discuției a fost recentul incident din Kerci, care a implicat Rusia și Ucraina.

Президент РФ Владимир Путин, архивное фото - Sputnik Moldova
Rusia
Vladimir Putin și Angela Merkel au discutat despre incidentul din strâmtoarea Kerci

Pe 25 noiembrie, trei nave ale marinei ucrainene au încălcat frontiera rusă, au intrat în apele teritoriale ruse închise temporar și au început să se îndrepte spre strâmtoarea Kerci, care serveste drept intrare în Marea Azov. Navele ucrainene și echipajele lor au fost reținute de Rusia, după ce nu au răspuns la cererea legală de a se opri.

În plus, Putin și Merkel s-au referit la subiectul conflictului sirian, subliniind caracterul prioritar al sarcinilor de promovare a dialogului inter-sirian și formării Comitetului constituțional, potrivit comunicatului.

"Liderii au făcut schimb de opinii cu privire la situația din domeniul securității strategice, în lumina planurilor administrației SUA de a se retrage din Forțele Nucleare Intermediare (Tratatul INF). Ei au convenit să continue contactele la toate nivelurile", se arată în declarație.

Serviciul de presă al guvernului german a spus că Merkel și Putin au discutat, de asemenea, tranzitul gazului rusesc prin Ucraina după 2019.

"Cancelarul german și președintele rus au discutat de asemenea chestiunea tranzitul de gaze din Rusia prin Ucraina după 2019, precum și situația din Siria, cu accent pe formarea unui comitet constituțional", potrivit declarației serviciului de presă.

Fluxul de știri
0