Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Veste uriașă pentru România: Vezi ce a decis astăzi Parlamentul European

© Sputnik / Sergei KirkachSchengen Visa
Schengen Visa - Sputnik Moldova
Abonare
Din informațiile transmise de europarlamentarii români, Olanda ar avea anumite interese în România, care ar condiționa votul în favoarea accesului în spațiul de liberă circulație.

CHIȘINĂU, 11 dec - Sputnik. Vot în Parlamentul European: cu majoritate de voturi, a fost adoptat o rezoluție în favoarea aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen. Precizăm că este o rezoluție non-legislativă.

Peste 500 de parlamentari au votat în favoarea acestei rezoluții, care recomandă Consiliului Uniunii Europene să ia ”o decizie promptă și pozitivă pentru a permite accesul celor două state în spațiul de liberă circulație”.

Parlamentul European - Sputnik Moldova
Declarație: Alegerile în Parlamentul European vor reprezenta un adevărat cutremur

Trebuie însă menționat că este vorba de un vot cu valoare politică, nu decizională. Decizia acceptării în spațiul Schengen aparține Consiliului Uniunii Europene, care trebuie să ia această decizie cu unanimitatea voturilor.

Din informațiile transmise de europarlamentarii români, Olanda s-ar putea opune acestei decizii. Olanda ar avea anumite interese în România, care ar condiționa votul în favoare acestei țări.

De asemenea, Comisia LIBE a adoptat raportul pentru aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen.

Fluxul de știri
0