Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De sărbătorile de iarnă, toate drumurile duc acasă

© Sputnik / Miroslav RotariAvion
Avion  - Sputnik Moldova
Abonare
Moldovenii care muncesc peste hotare aleg să-și petreacă sărbătorile de iarnă împreună cu familia.

CHIȘINĂU, 10 dec – Sputnik, Alina Pruteanu. Moldovenii stabiliți peste hotarele țării revin acasă de sărbători. Aceștia își doresc să petreacă măcar câteva săptămâni cu membrii familiei. Mulți renunță la vacanțele exotice în favoarea unei săptămâni petrecute ca pe vremuri, cu vin moldovenesc, bucate tradiționale și povești din copilărie.

În această perioadă, Aeroportul Internațional Chișinău este locul în care sunt exprimate cele mai sincere emoții. Așteptările sunt întotdeauna emoționante.

”O aștept pe soția mea. Nu am mai văzut-o din vară. Perioada sărbătorilor de iarnă este cea mai frumoasă pentru familia noastră pentru că o petrecem împreună”, a declarat un bărbat pentru Sputnik Moldova.

Cadouri  - Sputnik Moldova
Societate
Ce cadouri trebuie să le dăm copiilor de sărbători: Iată ce spun specialiștii

Moldovenii veniți acasă de sărbători și-au umplut bagajele cu daruri pentru cei dragi.

”Am cumpărat cadouri pentru fiecare membru al familiei. Nu sunt scumpe, dar sunt din suflet”, a declarat o femei venită din străinătate.

În timp ce unii moldoveni revin acasă de sărbători, alții pleacă în vacanță peste hotare.

”De mulți ani visăm să întâlnim anul nou pe o plajă. În acest an am reușit să strângem banii necesari pentru a ne permite o vacanță în Egipt. Suntem foarte fericiți să ne vom bronza și ne vom putea bucura de soare”, a declarat un cuplu care a ales să-i petreacă vacanța de iarnă departe de casă.

În fiecare an, în perioada sărbătorilor de iarnă, numărul polițiștilor de frontieră este dublat pentru a nu se forma cozi interminabile în vămi.

Fluxul de știri
0