Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Tratament minune: Cum scapi de răceală și gripă în 24 de ore

© Sputnik / OsmatescoVlad Sainciuc
Vlad Sainciuc - Sputnik Moldova
Abonare
Gripa poate să treacă mai repede dacă vei urma un curs de lecuire bazat pe medicamentele clasice, dar totodată vei folosi și remediile pe bază de plante.
Tratament minune: Cum scapi de răceală și gripă în 24 de ore

De această părere este redactorul-șef al revistei "Tainele Sănătății", Vlad Sainciuc, care a venit cu mai multe recomandări în studioul Radio Sputnik Moldova.

Redactorul-șef al revistei "Tainele Sănătății", Vlad Sainciuc, a precizat că în cazul în care v-ați îmbolnăvit este greșit să apelați doar la remediile medicinii naturiste. Iată cele mai bune soluții cum să scăpați rapid de răceală și gripă.

Îndată ce simțiți dureri de cap, tuse sau dureri în gât, o sarcină obligatorie este să apelați la medicul de familie. Pe lângă pastilele prescrise de către medic nu uitați să cumpărați și un ceai de plante. Potrivit lui Vlad Sainciuc, ceaiul de tei este foarte bun, însă trebuie administrat corect.

"Ceaiul de tei este bun, dar multă lume comite greșeli în administrarea acestuia. Ceaiul de tei este sudorific, de aceea trebuie consumat doar seara și o singură dată pe zi. Totodată, ceaiul de tei nu trebuie servit cu miere de albine. Aceasta conține polen la care multe persoane sunt alergice, iar tusea nu va înceta, din contra va spori", a subliniat Sainciuc.

Чай, заварник, ceai, infuzie - Sputnik Moldova
Societate
Ceaiul din plante te ține departe de răceală: Care sunt ierburile miraculoase
Pentru a scăpa mai repede de gripă Vlad Sainciuc recomandă să consumați vitamina C - naturală sau chimică. Totodată, menținerea unui nivel optim de hidratare grăbește eliminarea toxinelor din organism și totodată fluidizează eliminarea infecției de la nivelul sinusurilor și sistemului respirator.

Potrivit lui Vlad Sainciuc, o rețetă foarte bună pentru dezbaterea răcelii este să "fierbem 200 ml de lapte, adăugăm o linguriță de bicarbonat de sodiu și amestecăm bine. După ce fierbe laptele în clocot, adăugăm o linguriță de miere (dacă nu suntem alergici), o linguriță de unt și un gălbenuș de ou crud. Acest "cocktail" se amestecă bine și se consumă de 2-3 ori pe zi. A doua zi vocea tusea și temperatura trece", a asigurat Sainciuc.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0