Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Grupare feroce în Capitală: Sechestra copile, le droga și forța să se prostitueze - Video

© Flickr / Blemished ParadiseПроститутка
Проститутка - Sputnik Moldova
Abonare
Uneori îți vine greu să crezi că aceste cazuri îngrozitoare au loc în Chișinău: Oamenii legii au venit cu detalii în cazul îngrozitor, relatat sâmbătă de Poliția Capitalei, în care un grup criminal identifica tinere sărace, unele minore, le sechestra, droga și le obliga să se prostitueze.

CHIȘINĂU, 10 dec – Sputnik.  O grupare infracțională specializată în recrutarea, transportarea și adăpostirea persoanelor, inclusiv minore, în scop de exploatare sexuală a fost destructurată de ofițerii de investigație a Direcției de Poliție municipiul Chișinău și Procuratura municipiului Chișinău.

Насилие, фото из архива - Sputnik Moldova
Societate
Caz înfiorător în Capitală: Minore drogate, șantajate și obligate să se prostitueze

Pe acest fapt a fost inițiată o cauză penală.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliției Capitalei, gruparea criminală, formată din persoane de gen masculin și feminin, recruta victime din familii social vulnerabile şi din zonele rurale, pe care, prin diferite metode, le constrângea să presteze servicii sexuale contra cost.

În acest scop, suspecții închiriau apartamente în raza municipiului Chişinău şi le dădeau victimelor telefoane mobile, pentru ca acestea să poată fi contactate de clienți. Dacă însă era necesar ca victimele să se deplaseze la adresa indicată de client, suspecţii le conduceau cu maşinile lor.

Anunţurile vizând prestarea serviciilor sexuale erau postate pe anumite site-uri de către suspecţi şi banii clienţilor la fel erau colectaţi de către aceştia.

Victimele erau drogate ca să nu doarmă zile în șir și să servească mai mulți clienți

Bordel - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Un video îngrozitor: Iată cum erau exploatate două minore în Capitală

În cazul în care victimele traficului de fiinţe umane refuzau să presteze servicii sexuale în folosul suspecţilor, acestea erau agresate fizic sau verbal, ameninţate cu răspândirea informaţiilor confidenţiale familiilor lor. Pentru a fi siguri că victimele nu vor fugi și nu-i vor denunța organelor de drept, suspecţii încuiau victimele în apartamentele închiriate, le impuneau să întrebuinţeze droguri de tip “sare”. Drogul respectiv aducea victimele la o stare în care nu simţeau necesitatea de a dormi mai mule zile consecutiv pentru a putea presa servicii mai multor clienţi.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală, s-a constatat că o parte dintre victime sunt minore. Pe acesta fapt, a fost inițiată o cauză penală şi în baza art.206 alin.(3) al Codului Penal “Trafic de copii”.

La data de 06.12.2018, au fost efectuate mai multe percheziții în apartamentele închiriate de către suspecți, unde au fost depistate 6 victime, două dintre care sunt minore, precum şi persoanele suspecte, care au fost reținute. De asemenea, au fost depistate şi ridicate aparate artizanale pentru întrebuințarea drogurilor.

Actualmente oamenii legii întreprind acțiuni de urmărire penală, măsuri speciale de investigații şi investigații financiare paralele necesare stabilirii tuturor circumstanțelor cazului, acumulării probelor, stabilirii tuturor victimelor, precum şi a persoanelor implicate în această schemă ilegală, în vederea tragerii lor la răspundere penală.

Persoanele culpabile de „traficul de copii” riscă până la 20 de ani de închisoare.

Fluxul de știri
0