Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un video îngrozitor: Iată cum erau exploatate două minore în Capitală

© AFP 2022 / Olga MALTSEVABordel
Bordel - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Doi tineri de 22 şi respectiv 24 ani, originari din raioanele Călăraşi şi Fălești, au fost reținuți în data de 29 noiembrie 2018, fiind cercetați penal pentru trafic de copii.

CHIȘINĂU, 5 dec - Sputnik. În cadrul investigațiilor, procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, în comun cu ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane al Inspectoratului Național de Investigații, au constatat că, în perioada anului 2018, suspecții, urmărind scopul exploatării sexuale comerciale și necomerciale, folosindu-se de situația socială vulnerabilă a victimelor, au recrutat două tinere de 15 şi 16 ani, domiciliate în raioanele Soroca şi Fălești, pe care le-au adăpostit într-un apartament din mun. Chișinău.

Tinerele locuiau în apartamentul închiriat împreună cu suspecții şi erau îndemnate să presteze servicii sexuale.

Clienții erau găsiți ca rezultat al plasării de către învinuiți a anunțurilor pe unul din site-urile de publicitate. De asemenea, făptuitorii acordau ”protecție” victimelor, intervenind în situațiile de conflict care se iscau cu clienții.

Pentru serviciile sexuale prestate, victimele primeau câte 600 de lei de la fiecare client. Din aceste sume, era achitată chiria apartamentului, dar și datoriile traficanților față de persoane terțe.

În cadrul cauzei penale inițiate, victimelor le-a fost acordată asistența psihologică și juridică necesară.

Unul dintre învinuiți colaborează cu organul de urmărire penală. El a indicat și la alte locuri din Capitală în care se desfășurau activități criminale similare.

În prezent, investigațiile pe caz continuă, în scopul identificării altor potențiale victime, dar și a tuturor persoanelor implicate în traficarea persoanelor.

În caz de condamnare, învinuiți riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 10 la 15 ani.

Fluxul de știri
0