Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Expert: De ce numărul deputaților în Parlamentul Moldovei nu trebuie să fie mai mic de 101

Abonare
Politologul Angela Colațchi a comentat inițiativa cu privire la reducerea numărului de deputați în Parlament până la 61.

CHIȘINĂU, 4 dec – Sputnik. Partidul Democrat din Moldova a venit cu o inițiativă de reformă care prevede reducerea numărului de deputați în Parlamentul de la Chișinău de la 101 la 61, dar și posibilitatea retragerii de către cetățeni a mandatelor deputaților, atunci când aceștia nu-și fac munca așa cum se cuvine.

Politologul Angela Colațchi a menționat pentru Sputnik că Partidul Democrat nu este singura formațiune politică ce vine cu o astfel de propunere.

”Chestiunea legată de reducerea numărului deputaților și oferirea posibilității de rechemare a deputaților a fost abordată anterior și de socialiști, și de președintele Dodon, și de ”Platforma Demnitate și Adevăr”. În acest caz am putea întreba cine propune mai puțin. Am putea astfel mobiliza și încânta o parte a electoratului spunându-le că mai puțini deputați înseamnă mai puține cheltuieli, astfel că vom avea economie”, afirmă expertul.

Dumitru Diacov   - Sputnik Moldova
Diacov: Iată când Parlamentul va avea mai puțini deputați

Politologul a explicat de asemenea de ce în parlament nu trebuie să fie mai puțin de 101 deputați.

”Trebuie să înţelegem noi înșine de ce anume 101 deputați și de ce este periculos să avem un număr mic de deputați. Fiecare deputat trebuie să conștientizeze că, votând, noi nu alegem pur și simplu organul legislativ suprem, ci și reprezentanții. Care ne reprezintă pe noi și interesele noastre. Cu cât mai mic este numărul de oameni în Parlament, cu atât mai redusă este diversitatea opiniilor astfel că deputații nu vor reprezenta întreaga populație”, a subliniat interlocutoarea.

Fluxul de știri
0