Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Diacov: Iată când Parlamentul va avea mai puțini deputați

© Sputnik / OsmatescoDumitru Diacov
Dumitru Diacov   - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul emisiunii "Logica Puterii", președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, s-a referit la impactul desfășurării referendumului consultativ din data de 24 februarie 2019.
Diacov: Când Parlamentul va avea mai puțini deputați

Potrivit lui Dumitru Diacov, inițiativa privind reducerea numărului de deputați de la 101 la 61, dacă va deveni normă legală, va fi valabilă pentru deputații din Parlamentul Republicii Moldova de legislatura a XXII-a.

"Această prevedere, dacă va fi susținută de populație și va trece toate procedurile începând cu Curtea Constituțională, Comisia de la Veneția și finisând cu Parlamentul va fi valabilă pentru Parlamentul care va fi ales în anul 2023, nu mai devreme", a menționat Dumitru Diacov.

Mai mulți experți în materie electorală s-au arătat sceptici în privința implementării de către Parlament a rezultatelor referendumului consultativ. Din 1990 încoace, în Moldova, au avut loc mai multe referendumuri consultative prin care voința populară a fost ignorată de Legislativ.

În timpul apropiat președintele statului Igor Dodon urmează să ia o decizie privind promulgarea sau nepromulgarea hotărârilor emise de Parlament.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0