Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Este bine sau nu să exagerăm cu sportul înaintea meselor copioase de sărbători

© Sputnik / Валерий Мельников / Accesați arhiva multimediaAnul nou
Anul nou  - Sputnik Moldova
Abonare
Specialiștii îndeamnă oamenii să consume cu moderație alimente în perioada sărbătorilor de iarnă pentru a se menține în formă.

CHIȘINĂU, 9 dec – Sputnik. Sărbătorile se apropie, iar cei care intenționează să mănânce copios de sărbători își petrec aproape tot timpul liber în sălile de sport. Majoritatea celor care trag de fiare sunt conștienți că nu vor rezista tentației de a mânca mult de sărbători și fac sport pentru a-și putea permite să adauge câteva kilograme în vacanță. Chiar și așa, antrenorii nu le recomandă oamenilor să exagereze cu sportul în această perioadă.

”În această situație nu este cazul ca oamenii să exagereze cu sportul pentru că kilogramele se vor depune oricum. Sportul se combină perfect cu o alimentație sănătoasă. Atunci când practicăm sportul, indiferent cât de mult, și ne alimentăm incorect, kilogramele se vor depune oricum”, a declarat pentru Sputnik Moldova Marta, antrenoare la o sală de sport din Capitală.

Antrenoarea a venit și cu câteva recomandări pentru cei care nu vor să adauge kilograme de sărbători. 

Goian Vasile  Nicolae Șandrovschi Josanu Dumitru - Sputnik Moldova
Turismul sportiv cucerește tot mai mulți moldoveni

”Sfatul meu este să consumăm moderat mâncarea de sărbători și să ne limităm la doar a gusta din bucatele de care ne era poftă. La fel, le recomand oamenilor să nu exagereze nici cu consumul de alcool pentru că acesta este destul de caloric”, a mai declarat ea.  

Andreea a făcut o pauză de o lună de la sport, iar în ajunul sărbătorilor de iarnă a decis să revină la modul sănătos de viață. Tânăra spune că intenționează să meargă în vacanță pe plajele din Egipt și își dorește să arate impecabil.

” Toate ne dorim să arătăm bine de sărbători. Eu voi sta pe plajă și îmi doresc și mai mult să arăt bine. La fel, vreau să gust din mâncarea tradițională din Egipt”, a declarat tânăra pentru Sputnik Moldova.

După sărbători, antrenorii ne recomandă să facem exerciții cardio sau pe grupe de mușchi. Iar persoanele care nu merg la sală, dar vor să slăbească, instructorii le propun exerciții simple, pe care le pot face acasă, cum ar fi genuflexiunile sau așezările. Nutriționiștii ne recomandă să mâncăm mai puțin, dar mai des.  E de preferat, în prima jumătate a zilei, să consumăm terci, cât mai multe fructe, legume și pește.

Fluxul de știri
0