Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Turismul sportiv cucerește tot mai mulți moldoveni

© Photo : din arhiva personală a Goian VasileGoian Vasile Nicolae Șandrovschi Josanu Dumitru
Goian Vasile  Nicolae Șandrovschi Josanu Dumitru - Sputnik Moldova
Abonare
Turismul sportiv include orice activitate sportivă. Acesta poate acoperi toate categoriile de sporturi, precum cele nautice, alpinism, vânătoare sau pescuit. Acesta îmbină dezvoltarea calităților fizice cu perfecționarea aptitudinilor psihice și intelectuale.

Turismul sportiv. Sportul care cucerește tot mai mulți moldoveni
Președintele Federației de Turism Sportiv din Republica Moldova, Vasile Goian, a declarat că turismul sportiv necesită curaj, dorință, atenție și prudență. Cu toate acestea, în țara noastră turismul sportiv se bucură de popularitate atât în rândul tinerilor, cât și în rândul persoanelor vârstnice.

"Turismul sportiv este un mod de viață care aduce multă plăcere. În preajma satului Butuceni, la Tribujeni, în pădurea din Căpriana sau prin Codrii Moldovei se practică această activitate. În țară sunt o sumedenie de locuri pitorești care merită explorate. Desigur că turismul sportiv necesită putere și forțe, însă dispoziția pe care o acumulezi te încarcă cu energie pe o perioadă îndelungată", a relatat președintele Federației de Turism Sportiv din Moldova.

Vasile Goian a menționat că ușile clubului sportiv Travers sunt larg deschise pentru toți oamenii care-și doresc experiențe nemaipomenite. Pentru activitățile planificate pe distanțe lungi clubul deține echipament necesar pentru escaladare, corturi și saci de dormit. Totodată, persoanele sunt instruite de specialiști în domeniu pentru a practica diverse activități inovative.

Mai multe informații referitor la acest subiect aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0