Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Decembrie, luna amenzilor: Moldovenii vor fi sancţionaţi dacă vor face asta după ora 18

© Sputnik / Evghenii PanasencoBancnote cu nominalul de 50 și 100 lei moldovenești
Bancnote cu nominalul de 50 și 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Abonare
De astăzi intră în vigoare noile modificări legislative prin care au fost stabilite noi amenzi pentru moldoveni.

CHIȘINĂU, 9 dec  – Sputnik. Proprietarii apartamentelor și caselor de locuit vor plăti amenzi de până la 4,5 mii de lei, în cazul în care vor deranja liniștea vecinilor în intervalul orelor 18.00 – 08.00. Noile reguli și amenzi intră în vigoare din data de 9 decembrie.

Poliția de Patrulare - Sputnik Moldova
Belea pe capul şoferilor din Moldova: De astăzi vor mai plăti o amendă

Potrivit noilor modificări efectuate la Codul Contravențional al Republicii Moldova, în cazul tulburării liniștii publice cu zgomotul de la lucrările de reparație în intervalul orelor 18.00 – 08.00, vor fi aplicate amenzi pentru persoanele fizice de la 12 la 30 de unităţi convenţionale, adică de la 600 de lei până la 1,5 mii de lei.

Persoanele juridice vor fi sancționate de la 60 la 90 unități contravenționale sau de la 3 mii de lei până la 4,5 mii de lei.

Codul Contravențional prevedea până acum sancțiuni doar pentru tulburarea liniștii în timpul nopții, de la ora 22.00 până la ora 07.00, inclusiv prin cântare cu voce ridicată, semnalizare acustică, folosire cu intensitate auditivă a aparatajului audiovizual în locuinţe sau în locuri publice, alte acţiuni similare.

Fluxul de știri
0