Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Despre relațiile moldo-ruse: Declarația președintelui Dodon, făcută la Moscova

© Sputnik / Александр ВильфDrapelele Republicii Moldova și Federației Ruse
Drapelele Republicii Moldova și Federației Ruse - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful statului a avut o întrevedere cu preşedintele Dumei de Stat a Federaţiei Ruse: Iată ce au convenit părțile.

CHIȘINĂU, 21 nov – Sputnik. În cadrul întrevederii cu preşedintele Dumei de Stat a Federaţiei Ruse, Veaceslav Volodin, președintele moldovean, Igor Dodon, a subliniat interesul comun în privința restabiliri relaţiilor plenare de prietenie și parteneriat între Moldova și Rusia, pe toate dimensiunile, inclusiv pe cea interparlamentară.

”Am trecut în revistă chestiuni ce ţin de evoluţia relaţiilor moldo-ruse, care au căpătat un impuls serios în urma vizitei oficiale pe care am întreprins-o recent la Moscova. Am salutat înțelegerile la care au ajuns Preşedinţii Moldovei şi Rusiei”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Igor Dodon a avut prima întrevedere de lucru cu noul Ambasador al Federației Ruse, E.S. Oleg Vasnețov - Sputnik Moldova
Politică
Președintele Dodon oferă detalii despre viitoarea vizita în Federația Rusă

Totodată, părțile au apreciat buna organizare și eficiență a primului Forum economic moldo-rus, care a avut loc în luna septembrie, la Chişinău.

Președintele i-a mulțumit lui Volodin pentru posibilitatea de a rosti un discurs la ședința în plen a Dumei de Stat a Adunării Federale a Rusiei.

El a mai precizat grupul parlamentar de prietenie moldo-rus este cel mai numeros din Parlamentul Moldovei și este condus de Zinaida Greceanîi.

Potrivit șefului statului, părțile au convenit să întreprindă toate măsurile necesare pentru a dinamiza activitatea acestui grup parlamentar.

”Am reiterat că obiectivul strategic al Președintelui Republicii Moldova este edificarea unei politici externe echilibrate între Est și Vest și respectarea cu strictețe a principiului constituțional al neutralității permanente”, a punctat Dodon.

Dodon și-a exprimat încrederea că, după alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, ”se vor deschide noi perspective favorabile pentru aprofundarea parteneriatului strategic cu Federația Rusă”.

Președintele Republicii Moldova se află la Moscova pentru a participa la ședința Consiliului economic moldo-rus.

În cadrul ședinței participanții vor discuta punerea în aplicare a acordurilor investiționale, care depășesc 150 de milioane de dolari, care au fost încheiate în timpul Forumului Economic Moldo-Rus din 2018.

Totodată urmează a fi stabilită foaia de parcurs privind consolidarea relațiilor economice dintre cele două țări și creșterea circulației mărfurilor. Șeful statului urmează să aibă mai multe întâlniri la Moscova și Sankt Petersburg.

Fluxul de știri
0