Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldoveni, la o fabrică clandestină de țigări din Uniunea Europeană

© Photo : Serviciul VamalȚigări
Țigări - Sputnik Moldova
Abonare
O grupare infracțională internațională, formată din cetățeni moldoveni, ucraineni și polonezi, specializată în contrafacerea și comercializarea țigaretelor, a fost destructurată în urma cooperării autorităților din Moldova, Ucraina și Polonia.

CHIȘINĂU, 7 dec  — Sputnik. În urma operațiunii internaționale comune, 14 persoane au fost reținute, dintre care cinci moldoveni și nouă ucraineni.

Gruparea a fost anihilată ca urmare a acțiunilor întreprinse de procurorii PCCOCS și ofițerii Direcției Combaterea Crimei Organizate a INI, în comun cu angajații Serviciului Grăniceri ai Ucrainei și Poloniei, cu suportul Europol. 

таможня Скулень - Sputnik Moldova
Societate
N-o să-ți vină să crezi: Iată ce mărfuri sunt scoase prin contrabandă din Moldova

La 26 noiembrie curent, în baza informațiilor furnizate de procurorii PCCOCS și ofițerii Direcției Combaterea Crimei Organizate a INI, polițiștii au confiscat în localitatea Gierlachowo, Polonia, o  fabrică clandestină de producere a țigărilor,  sute de mii de pachete de țigări contrafăcute și  tone de tutun care urma să fie procesat.

În urma perchezițiilor, forțele de ordine din Polonia, cu participarea reprezentanților din Moldova, au depistat și ridicat circa 13 tone de tutun, 13 milioane de țigarete, în valoare de peste 2 milioane de euro, materiale utilizate la împachetarea acestora (carton, peliculă etc), înscrisuri de ciornă unde era indicată perioada de producere și numărul de țigarete produse, precum și utilaj tehnic.

De asemenea, pe teritoriul respectiv au mai fost depistate două unități de transport (camioane) în care se aflau țigarete pregătite pentru a fi transportate către beneficiari.

Таможня - Sputnik Moldova
Societate
Incredibil: Iată unde a ascuns un șofer țigările de contrabandă

Astfel, în rezultatul  măsurilor întreprinse de PCCOCS, ofițerii INI și reprezentanții organelor de drept din Polonia, s-a stabilit că,  în  activitatea infracțională sunt implicați moldoveni, ucraineni și polonezi.

În acest sens, cetățenii Republicii Moldova, aveau  rolul de a racola persoane pentru munca clandestină, facilitau perfectarea actelor necesare, cu ulterioara transportare a persoanelor în Polonia. Aici, persoanele racolate erau întâlnite de către făptuitori polonezi, care le deposedau de  telefoanele mobile, făcând măsuri conspirative, pentru a nu fi cunoscut drumul și poziționarea fabricii clandestine.

Muncitorii activau în două schimburi a câte 12 ore. Astfel, pe parcursul a 24 de ore se produceau în jur de 2 milioane de țigarete, marca “super kings”, “lambert & buther”, “marlboro”, “prince”, “rothmans” și “excellence”.

Fluxul de știri
0