Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

N-o să-ți vină să crezi: Iată ce mărfuri sunt scoase prin contrabandă din Moldova

© Sputnik / Miroslav Rotariтаможня Скулень
таможня Скулень - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Este aproape incredibil faptul că un ucrainean a încercat să scoată prin contrabandă un produs din țara noastră. Și asta pentru că, de obicei, toți încearcă să aducă mărfuri prin contrabandă, nu să ducă.

CHIŞINĂU, 17 oct — Sputnik. Polițiștii de Frontieră îl documentează pe un tânăr ucrainean care procurase din Republica Moldova plante și material semincer și intenționa în mod fraudulos să le transporte în Ucraina. Activitatea ilegală a cetățeanului a fost deconspirată în data de 15 octombrie curent, în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Briceni.

Filmul evenimentelor din punctul de trecere a frontierei Grimăncăuți

Poliția de Frontieră relatează într-un comunicat de presă filmul evenimentelor.

În jurul orei 17:50, acționând în baza unei informații operative, patrula Poliției de Frontieră a oprit la doar 10 metri de punctul de trecere Grimăncăuți, pe sensul de ieșire din țară, un Mercedes-Benz 111CDI, cu plăcuțe de înmatriculare ucrainene. La volanul mijlocului de transport a fost legitimat un cetățean ucrainean de 31 de ani. Deoarece exista informații că acesta încearcă să treacă frontiera cu bunuri de contrabandă, polițiștii de Frontieră au dispus verificarea minuțioasă a mașinii.

În rezultat, compartimentul marfar era ticsit cu trei genți voluminoase și șapte saci, la examinarea cărora s-au depistat plante și material semincer din măcieș. La solicitarea de a prezenta actele de origine și proveniență a mărfurilor, șoferul a motivat absența acestora prin faptul că nu achiziționase bunurile la un punct de comercializare autorizat.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii de frontieră din Direcția regională NORD. Mijlocul de transport și marfa depistată au fost reținute la sediul SPF Briceni, până la examinarea tuturor circumstanțelor pe caz, cu referire la probarea existenței sau inexistenței unor bănuieli rezonabile privind săvârșirea vreunei infracțiuni sau contravenții și luarea deciziei legale ce se impune.

Fluxul de știri
0