Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mandat de arest pentru unul dintre moldovenii reținuți pentru furturi din UE

CC0 / Pixabay / 4711018 / Arest
Arest - Sputnik Moldova
Abonare

CHIȘINĂU, 7 dec - Sputnik.  Unul dintre moldovenii reţinuţi pentru furturi din case de lux şi magazine din Germania, Italia şi Austria a primit mandat de arest pentru 30 de zile. Procurorii urmează să ceară mandat de arestare şi pe numele celuilalt suspect.

Poliție - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Italia: Poliția l-a arestat pe cel mai feroce mafiot într-o operațiune de amploare

Bănuiţii au 34 şi 37 de ani și anterior au mai fost certați cu legea. Aceștia au comis mai multe furturi și au comercializat droguri. Anterior, oamenii legii au declarat că ei conduceau o gruparea infracţională, din care fac parte încă 15 moldoveni.

Aceştia vindeau lucruri furate şi în Moldova. Din banii câştigaţi, bănuiţii îşi cumpărau case, terenuri şi maşini de lux.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi bărbaţi reţinuţi riscă până la 15 ani de închisoare pentru conducerea unei grupări infracţionale şi până la 10 ani pentru contrabandă şi spălare de bani. Ceilalţi 15 suspecţi urmează să fie daţi în căutare internaţională.

Procurorii au efectuat 18 percheziţii la mai multe adrese din ţară, la toţi bănuiţii şi au găsit lucruri furate în valoare de aproximativ 6 milioane de lei. De asemenea, a fost aplicat sechestru pe bunuri de 10 milioane de lei. Potrivit procurorilor, cei 17 moldoveni s-au îmbogăţit cu peste 20 de milioane de euro din furturi.

Fluxul de știri
0