Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Italia: Poliția l-a arestat pe cel mai feroce mafiot într-o operațiune de amploare

© AFP 2022 / BARBARA GINDLPoliție - Imagine Simbol
Poliție - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Vicepremierul italian a descris operațiunea drept "una dintre cele mai mari lovituri aplicată mafiei de către stat", iar autoritățile au declarat că vor da informații suplimentare în timp util.

CHIȘINĂU, 4 dec - Sputnik. Poliția italiană a arestat 46 de suspectați mafioți într-o operațiune la scară largă împotriva mafiei siciliene, a declarat marți vicepremierul italian Luigi Di Maio.

Poliția nu a publicat încă o listă completă a celor arestați la Palermo, dar a dezvăluit că Settimo Mineo, șeful sindicatului criminal, a fost reținut în timpul raidurilor.

Bijutierul în vârstă de 80 de ani a fost ales ca noul „naș” al Cosa Nostra la o întrunire la nivel înalt din luna mai.

Денежные купюры - Sputnik Moldova
Mafia italiană oferă 5 mii de euro pe capul unui câine

În urma operațiunii, viceprim-ministrul Di Maio a salutat arestările și a promis că va pune capăt crimei organizate.

"Arestările reprezintă unele dintre cele mai mari lovituri pe care statul le-a aplicat mafiei: Mineo a fost ales moștenitor al lui Toto Riina (ex-capo di capi) după moartea sa. Nu mai există loc pentru acest tip de gunoi în Italia", a scris Luigi Di Maio într-o postare pe rețelele de socializare.

În același timp, ministrul de Interne, Matteo Salvini, a remarcat rolul Carabinierilor și "intervenția extraordinară" în raidurile de dimineață.

Mafia siciliană, cunoscută sub numele de Cosa Nostra, a fost formată în secolul al XIX-lea și continuă să fie implicată în diverse forme de crimă organizată -

trafic de arme de foc, racket, extorcare și jaf armat.

Fluxul de știri
0