Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Germania: Partidul lui Merkel alege azi noul lider - Un potențial viitor Cancelar

© AP Photo / Michael KappelerAngela Merkel
Angela Merkel - Sputnik Moldova
Abonare
Astăzi, Uniunea Creştin-Democrată din Germania îşi alege un nou lider, la locul Angelei Merkel concurează trei principali candidaţi pentru funcţie.

CHIȘINĂU, 7 dec – Sputnik. Intenţiile de vot ale membrilor CDU arată că Annegret Kramp-Karrenbauer, aliată a lui Merkel, se află pe primul loc în cursa pentru principala funcţie în partid. În acelaşi timp, un fost membru important al formaţiunii, devenit om de afaceri, Friedrich Merz, şi-a asigurat sprijinul mai multor înalţi reprezentanţi ai partidului, scopul său fiind acela de a-i succeda în funcţie cancelarului german.

Putin și Merkel - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Angela Merkel admite că Uniunea Europeană nu poate fără gazele rusești

De asemenea, ministrul sănătăţii Jens Spahn se află şi el înscris în cursa pentru şefia CDU, dar nu este considerat drept un contracandidat puternic pentru această funcţie.

Obţinerea funcţiei de lider al CDU, în cadrul unei conferinţe a partidului ce are loc vineri la Hamburg, va reprezenta un pas major pentru câştigător pentru a deveni cancelar după ce Merkel îşi va încheia mandatul în 2021.

În vârstă de 56 de ani, Annegret Kramp-Karrenbauer, care a fost şefă de executiv de land poreclită ''mini-Merkel'', datorită stilului său politic centrist pragmatic, a fost aleasă secretar general al CDU în februarie 2018, în cadrul eforturilor de a da un nou impuls partidului, precizează agerpres.ro

Берлин - Sputnik Moldova
Politică
Liderii partidelor din Germania au comentat decizia lui Merkel

În ceea ce îl priveşte pe Merz, în vârstă de 63 de ani, acesta a obţinut, în plus faţă de capitolul afaceri şi sprijinul din partea unor membri conservatori ai formaţiunii, aceştia fiind de părere că Metz va da un impuls spre dreapta partidului, pentru a face faţă provocării reprezentate de partidul Alternativa pentru Germania – AfD.

Facem precizarea că obiectivul lui Merz de a-i succeda lui Merkel vine la un deceniu după ce el s-a retras de pe scena politicii naţionale când a pierdut în favoarea acesteia bătălia pentru putere în cadrul partidului.

Fluxul de știri
0