Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Liderii partidelor din Germania au comentat decizia lui Merkel

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Liderii principalelor partide din Germania – CSU și SPD – au comentat decizia Angelei Merkel de a renunța la șefia Uniunii Creștin-Democrate.

CHIȘINĂU, 30 oct – Sputnik. Președintele Partidului Social-Democrat din Germania (SPD), Andrea Nahles, și liderul Uniunii Social-Creștine, Horst Seehofer, și-au exprimat opinia față de decizia cancelarului Angela Merkel de a părăsit funcția de președinte al Uniunii Creștin-Democrate (CDU), scrie tabloidul BILD.

Angela Merkel - Sputnik Moldova
Reacția Angelei Merkel la eșecul din Bavaria: Oamenii și-au pierdut încrederea

În opinia lui Nahles, CDU trebuie să-i fie recunoscătoare lui Merkel pentru determinarea politicii partidului în ultimii 18 ani, acesta reprezentând unul din marile ei succese. Merkel a format un nou stil al conducerii, consideră șefa SPD. Nahles a mai declarat că plecarea lui Merkel "nu va afecta semnificativ activitatea coaliției de guvernare".

Președintele CSU, Horst Seehofer, a declarat la rândul său că regretă decizia luată de Merkel.

“Păcat. Am activat împreună în cabinetul Kohl. Am avut unele divergențe. Însă relațiile noastre au fost întotdeauna bazate pe încredere și respect reciproc”, citează publicația liderul CSU.

Decizia lui Merkel este legată de eșecul CDU în alegerile legislative din landul Hessa. Potrivit rezultatelor preliminare, Uniunea Creștin-Democrată a acumulat 27 la sută, Partidul Social-Democrat (SPD) – 19,8 la sută, Verzii – 19,8 la sută, Alternativa pentru Germania – 13,1 la sută, Partidul Liber Democrat – 7,5 la sută, Die Linke – 6,3 la sută.

Fluxul de știri
0