Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Democrația UE: „Salvatorul Europei”, Emmanuel Macron, arestează și copiii protestatari

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Accesați arhiva multimediaEmmanuel Macron
Emmanuel Macron - Sputnik Moldova
Abonare
Imaginea Europei este, astăzi, cea a președintelui Macron care a ajuns să aresteze elevii unui liceu pentru că protestau împotriva lui. Acum câteva luni, Macron promitea o nouă Europă. Ea arată dramatic, cu blindate scoase pe stradă pentru a-l apăra de furia mulțimii.

Corespondență din butoiul cu pulbere al Europei

BRUXELLES, 7 Dec, Sputnik, Daniela Porovăț. Imaginile cu elevii unui întreg liceu arestați de poliție au fost confirmate și distribuite de AFP Factuel, după care au făcut înconjurul lumii, cel mai mic elev reținut de poliție având 12 ani. O imagine care arată că viitorul Europei promis de Macron seamănă mai mult cu scenariile apocaliptice decât cu societatea înfloritoare din discursurile înflăcărate ale președintelui francez.

Emmanuel Macron - Sputnik Moldova
Politică
S-a făcut de râs: Macron, alături de doi tineri semidezbrăcați

În fapt, aceeași agenție de presă, AFP, anunță că în vederea protestelor anunțate pentru sâmbătă, 8 decembrie, au fost mobilizate 89.000 de cadre ale poliției și jandarmeriei și vor fi aduse vehicule blindate. Pentru a înțelege cât de gravă este situația în care a adus Macron Franța, trebuie menționat și că unul din sindicatele poliției a cerut ca lucrătorii din siguranța publică să declare grevă pe 8 decembrie sau să își ceară retragerea pentru a nu se ajunge ca Poliția să comită acte regretabile.

A trecut puțin timp de când Macron străbătea Europa dând lecții de moralitate și bune practici europene, inclusiv în România. De când Macron împărțea Europa în viteze și de când se visa noul Napoleon care să dicteze viitorul continentului, iar presa oficială îi ridica osanale pentru felul în care îi punea la punct pe rebeli și pe cei care contestă supremația Bruxelles-ului. Sunt celebre schimburile sale de replici cu Matteo Salvini, în care Macron încerca să pună Italia la colț.

Vladimir Putin și Emmanuel Macron - Sputnik Moldova
”Dragă Vladimir”: Netul face haz de familiarismul lui Macron

Între timp, visul european al lui Macron a băgat spaima în toată lumea și a ajuns la arestări de copii, dovedind că globalismul și-a atins limitele și că națiunile europene nu mai suportă să fie îngenuncheate și sărăcite.

Măreția planului lui Macron se vede din cele peste 700 de interpelări ale poliției în licee din data de 6 decembrie, președintele francez demarând o adevărată campanie ”en marche” (denumirea mișcării sale politice) împotriva elevilor.

Când Macron și-a lansat ”marșul” cu care a câștigat alegerile prezidențiale și, apoi, pe cele parlamentare, nimeni nu a crezut că acesta duce direct spre dictatură în numele democrației.

Lecția lui Macron e clară: globalismul nu are cum să reprezinte democrația pentru că nu slujește interesele oamenilor, ci pe al suprastructurilor de putere, așa că va sfârși întotdeauna în regimuri de forță.

Toate discursurile lui Macron nu pot să mai schimbe situația de facto: Franța a crezut că alege democrația și s-a trezit în plin regim militarizat. Data viitoare când reprezentanții globalismului și ai concentrării puterii la Bruxelles se vor prezenta în fața alegătorilor, cetățenii Europei vor fi avizați, iar acest lucru se va întâmpla deja în 2019, la alegerile europarlamentare.

Macron a schimbat într-adevăr fața Europei, așa cum a promis: le-a arătat tuturor monstrul care se ascunde în spatele globalismului. Iar efectul la vot va fi devastator!

Fluxul de știri
0