Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sunt sau nu moldovenii muncitori: Iată ce arată datele statistice

© Sputnik / Алексей Даничев / Accesați arhiva multimediaMuncă necalificată
Muncă necalificată - Sputnik Moldova
Abonare
Numărul moldovenilor care au un loc de muncă în 2018 a crescut față de anul trecut.

CHIȘINĂU, 6 dec – Sputnik.  Numărul moldovenilor care au un loc de muncă este în creștere. Cel puțin asta arată datele Biroului Național de Statistică.

Piață - Sputnik Moldova
Cum au evoluat prețurile la produsele agricole în Moldova - detalii

Este vorba de 1 milion 370 de mii de persoane angajate în câmpul muncii, numărul este cu 9 la sută mai mare față de trimestrul III al anului 2017.

Cei mai mulți moldoveni activează în domeniul serviciilor. Este vorba de aproape 43 la sută. Totuși, în acest an s-au înregistrat mai puțini oameni care activează în acest sector, comparativ cu 2017, când erau peste 616 mii de angajați.

Pe locul doi sunt persoanele care activează în agricultură. În acest sector muncesc peste 40 la sură dintre persoanele angajate din țara noastră. În cifre ar constitui 560 de mii de oameni, cu 90 de mii mai mulți decât anul trecut.

Moldovenii mai aleg să muncească și în sectorul industriei. Aici și-au găsit un loc de muncă peste 150 de mii de moldoveni.  Anul trecut, numărul lor era de peste 134 de mii.  Potrivit BNS, puțin peste 81 de mii de persoane sunt angajate în construcții, cu 13 mii mai mulți față de iulie-septembrie 2017.

Fluxul de știri
0