Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldoveni, hoți de lux în Europa: Iată care este schema prin care activau

© Sputnik / Miroslav RotariHoți
Hoți  - Sputnik Moldova
Abonare
O grupare infracțională din țara noastră dădea spargeri în case de lux din Germania, Austria și Italia.

CHIȘINĂU, 6 dec – Sputnik. Un grup de hoți din țara noastră jefuiau case de lux din Germania, Austria și Italia. Gruparea infracțională a fost destructurată de oamenii legii din țara noastră, Europol și polițiștii din țările în care se comiteau infracțiunile.

Reținere - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Societate
Îngrozitor: Vezi ce făcea o grupare criminală din Capitală cu oamenii și locuințele lor

Indivizii sunt documentați pentru furturi și jafuri în proporții deosebit de mari. Aceștia sustrăgeau sume enorme de bani, accesorii de lux, dar și obiecte de artă. Hoții erau foarte bine organizați și dădeau spargeri numai după ce aflau totul despre proprietarii caselor în care ulterior intrau. Aceștia cunoșteau foarte bine cum funcționează sistemele de alarmă și obișnuiau să intre prin podul locuințelor.  

Ei dădeau spargeri şi furau din case de lux şi magazine din landul Hamburg. Aceștia au furat bunuri din 20 de locuințe, prejudiciind proprietarii caselor cu aproximativ 20 de milioane de euro.

Bunurile obținute de hoții erau aduse ulterior prin contrabandă în Republica Moldova. În acest caz a fost pornită o cauză penală, iar în data de 5 decembrie au fost efectuate mai multe percheziții. În urma acestora doi indivizi au fost reținuți de oamenii legii, iar alţi suspecţi sunt daţi în căutare.

În urma descinderilor au fost ridicate mai multe obiecte de lux care au fost furate şi aduse în ţară noastră.

”Infractorii aveau o schemă bine determinată. Ei intrau în casele oamenilor pe acoperiş. Cunoşteau modalitatea de instalare a sistemelor de alarmă, poziţionarea senzorilor şi modalitatea de a le ocoli. Hoţii găseau punctul vulnerabil pe acoperiş, intrau în case şi furau sume impunătoare de bani şi obiecte de preţ”,  a declarat în cadrul unei conferințe de presă șeful INI, Ion Iachimov.

Potrivit organelor de drept din ţara noastră, în acest caz sunt vizaţi 17 figuranţi, toţi moldoveni. Infractorii au antecedente penale. Pentru contrabandă, bănuiţii riscă de la 3 la 10 ani de închisoare, iar pentru spălare de bani de la 5 la 10 ani de puşcărie.

Pentru crearea şi conducerea grupării infracţionale de la 8 la 15 ani de detenţie. Destructurarea grupării infracţionale a fost posibilă datorită colaborării INI, procurorilor PCCOCS şi ai reprezentanților Procuraturii și Poliției din Hamburg și ai Europol.

Fluxul de știri
0