Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moldova și Turcia trec la un nou nivel de colaborare

© Sputnik / Miroslav RotariФлаги Молдовы и Турции
Флаги Молдовы и Турции - Sputnik Moldova
Abonare
Va fi instituit Consiliul de Cooperare Strategică la Nivel Înalt dintre Republica Moldova și Turcia.

CHIȘINĂU, 6 dec – Sputnik. Parlamentul de la Chișinău urmează să ratifice Declarația Comună referitor la instituirea Consiliului, semnată la Chișinău, la 17 octombrie 2018.

Dodon și Erdogan - Sputnik Moldova
Politică
Relațiile dintre Moldova și Turcia au atins un nou nivel strategic

Consiliul de Cooperare Strategică la Nivel Înalt dintre Republica Moldova și Turcia va fi coprezidat de către Guvernul Republicii Moldova și Președintele Turciei. Acesta va stabili strategia dezvoltării relațiilor în domeniul politic, militar, de securitate, economic, comercial, energetic, transporturi, agricultură, turism, sănătate, cultură, știință și umanitar. În cadrul Consiliului va fi instituit Grupul comun de planificare strategică, coprezidat de miniștrii afacerilor externe din cele două țări.

Documentul va contribui la aprofundarea și diversificarea cooperării cu Turcia, impulsionarea relațiilor economice, dezvoltarea cooperării regionale și internaționale, precum și ridicarea relațiilor moldo-turce la nivel de parteneriat strategic. 

Proiectul urmează a fi votat de plenul Parlamentului. Conform prevederilor Constituției, mandatul Parlamentului se prelungește până la întrunirea legală a noii componențe. În această perioadă, Parlamentul poate adopta legi ordinare, hotărâri, poate organiza audieri, consultări și efectua control parlamentar. 

Fluxul de știri
0