Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cine are cele mai mari salarii în Moldova

Abonare
Vedeți în infograficul elaborat de Sputnic care sunt cele mai mari și cele mai mici salarii în Moldova.

Potrivit statisticii, cele mai mari salarii sunt ridicate, ca și până acum, de reprezentanții sectorului informații și comunicații – ceva mai mult de 14 mii de lei (în jur de 830 de dolari potrivit cursului actual al Băncii Naționale).

Aceștia sunt urmații de angajații sectorului financiar și de asigurări – în jur de 12 mii de lei (aproximativ 700 de dolari). În Top 3 al celor mai bine plătiți specialiști au intrat și reprezentanții sectorului de producție și furnizare a energiei electrice și termice, gaze, apă caldă și aer condiționat, distribuția apei, gestionarea deșeurilor și activități de decontaminare – salariul acestora constituie în medie 11,3 mii de lei (în jur de 660 de dolari).

Банкноты номиналом 200 лей - Sputnik Moldova
Politică
Salarii mai mari cu peste 100 de procente: E lege din 1 decembrie - detalii

Cele mai mici salarii le au angajații din domeniul artă, activități de recreere și agrement – aproximativ 3,5 mii de lei (cam 205 dolari). Salariul mediu în domeniul educației este, potrivit statisticii, de puțin peste cinci mii de lei (aproximativ 300 de dolari), iar în domeniul sănătății și asistenței sociale – de aproape șase mii de lei (355 de dolari).

În trimestrul III al anului curent, câștigul salarial mediu lunar nominal brut a fost de 6 507,3 lei, înregistrând o creștere de 12,0% față de trimestrul III 2017.

Nu vor încăpea în buzunare: Guvernarea promite noi majorări de salarii și premii>>>

În sfera bugetară câștigul salarial mediu lunar a constituit în perioada de referință 5 624,8 lei (+12,7% față de trimestrul III 2017), iar în sectorul economic (real) – 6 845,1 lei (+11,6% față de trimestrul III 2017).

Fluxul de știri
0