Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Brexit: Ce a decis Curtea Europeană de Justiție înainte de votul din Parlamentul britanic

© AFP 2024 / JUSTIN TALLIS Marea Britanie
Marea Britanie - Sputnik Moldova
Abonare
Pe 11 decembrie, Parlamentul de la Londra ar urma să voteze Acordul de ieșire a Marii Britanii din componența Uniunii Europene.

CHIȘINĂU, 6 dec - Sputnik. Cu o zi înainte de votul pe Brexit din parlamentul britanic, din 11 decembrie, Curtea Europeană de Justiţie (CEJ) se va pronunţa, la ora 8:00 GMT, dacă Marea Britanie poate să se răzgândească, în mod unilateral, în privinţa retragerii sale din blocul comunitar, scrie Agerpres, cu referire la Reuters.

Brexit - Sputnik Moldova
Ultima oră: Marea Britanie ar putea revoca unilateral „Articolul 50” din acordul Brexit

„Decizia, emisă cu o urgenţă neobişnuită, va interveni în ajunul unui vot crucial în parlamentul britanic referitor la aprobarea unui acord privind Brexit-ul negociat cu Bruxelles-ul de către premierul britanic Theresa May”, notează sursa citată.

Avocatul general al Curții Europene de Justiție, Manuel Campos Sánchez-Bordona, a anunțat marți că Regatul Unit poate revoca Articolul 50 privind Brexit în mod unilateral, anulând astfel divorțul fără a cere permisiunea altor țări. Avizul nu este obligatoriu.

Articolul 50 stipulează că orice stat membru este îndreptățit să decidă să părăsească Uniunea Europeană în conformitate cu propriile sale cerințe constituționale.

Fluxul de știri
0