Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

MAE al Rusiei: Occidentul nu a dat dovadă de umanism în cazul lui Vîșinski

© Sputnik / Стрингер / Accesați arhiva multimediaРассмотрение дела журналиста К. Вышинского в Херсонском суде
Рассмотрение дела журналиста К. Вышинского в Херсонском суде - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit reprezentantului oficial al MAI al Rusiei, Maria Zaharova, Kirill Vîșinski este un jurnalist care nu amenința pe nimeni.

CHIȘINĂU, 5 dec – Sputnik. Reprezentantul oficial al MAI al Rusiei, Maria Zaharova, a comentat situația legată de arestarea directorului portalului RIA Novosti Ucraina Kirill Vîșinski. În opinia Mariei Zaharova, Occidentul nu a manifestat umanism în cazul jurnalistului care a fost arestat pentru activitatea sa profesională și care stă închis deja de mai mult timp.

Ședința de judecată în dosarul jurnalistului K. Vîșinski - Sputnik Moldova
Expert, despre cazul Vîșinski: Este posibil să fie reținuți și alți jurnaliști

„Vă amintesc cine este Kirill Vîșinski: este un jurnalist care nu amenința pe nimeni, care nu desfășura în general niciun fel de activitate ce ar fi putut să prezinte în vreun fel un pericol pentru cineva sau pentru Ucraina, dar cu atât mai mult o activitate teroristă sau subversivă. Unde a dispărut umanismul? El este jurnalist, pur și simplu scria materiale, pur și simplu se ocupa de activitatea sa jurnalistică. Da, aceasta poate că nu i-a plăcut cuiva, însă cât este ținut acesta în detenție?”, a declarat în cadrul unui briefing Zaharova, citată de RIA Novosti.

Zaharova a răspuns astfel la întrebarea dacă „poate Rusia să dea dovadă de umanism și noblețe”, eliberând persoanele reținute după incidentul din strâmtoarea Kerci.

Vîșinski a fost reținut la Kiev pe data de 15 mai 2018, fiind învinuit de susținerea republicilor autoproclamate din Donbas și trădare de patrie. Pedeapsa maximă prevăzută de articolul respectiv este 15 ani de închisoare. În data de 17 mai, instanța de judecată din Herson l-a pus sub arest. Apărarea a făcut recurs, însă acesta a fost respins de instanță.

Fluxul de știri
0