Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Expert: Ce prevede interconectarea telefonică cu regiunea Transnistreană

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaTelefonie mobilă - Imagine simbol
Telefonie mobilă - Imagine simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Legătura telefonică directă cu regiunea Transnistreană ar putea fi restabilită.

CHIȘINĂU, 5 dec – Sputnik. Secretarul de Stat la Ministerul Economiei și Infrastructurii, Vitalie Tarlev, s-a referit la Sputnik Moldova la legătura telefonica directă dintre malul drept și cel stâng al Nistrului

Cereale, siloz - Sputnik Moldova
Ce afaceri vor să desfășoare antreprenorii turci în Transnistria

Parlamentul de la Chișinău a adoptat în lectură finală un proiect de lege care va contribui la restabilirea cât mai grabnică a legăturii telefonice directe dintre malul drept și cel stâng al Nistrului.

Astfel, companiile transnistrene care își desfășoară activitatea în domeniul comunicațiilor electronice vor putea să se înregistreze cu statut permanent în Republica Moldova la Camera Înregistrării de Stat și să primească licențe eliberate de către autoritățile naționale de licențiere.

Companiile regionale de telecomunicații din Transnistria vor putea fi înregistrate sub jurisdicția Republicii Moldova, creându-se astfel condiții pentru reluarea legăturii telefonice între ambele maluri ale Nistrului.    

Secretarul de Stat la Ministerul Economiei și Infrastructurii, Vitalie Tarlev, a menționat că proiectul de lege prevede mai multe etape, care trebuie parcurse pentru a restabili interconectarea telefonică cu Transnistria.

Правительство непризнанной ПМР заключило два инвестсоглашения с зарубежными инвесторами. - Sputnik Moldova
Forumul investițional din Transnistria: Au fost semnate două acorduri importante

„Este vorba de interconectarea telefoniei fixe, care prevede numerotarea legală a numărului de telefon - aici vorbim și de prefixul internațional al Republicii Moldova. O altă etapă ar fi interconectarea traficului de date – internet, televiziune digitală și alte domenii. Următorul pas presupune interconectare telefoniei mobile – tehnologia „cdma” va fi retrasă și înlocuită cu tehnologia de nivel european „gsm, 4g, lte”. Totodată, vor fi utilizate aceleași benzi de frecvență pentru care au licență operatorii naționali de telefonie mobilă”, a declarat Vitalie Tarlev.

Amintim că, legătura telefonică dintre cele două maluri ale Nistrului a fost întreruptă în anul 2003.

Fluxul de știri
0