Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce afaceri vor să desfășoare antreprenorii turci în Transnistria

© SputnikCereale, siloz
Cereale, siloz - Sputnik Moldova
Abonare
Posibilitățile de colaborate au fost discutate cu reprezentanții ministerului agriculturii din regiunea transnistreană.

TIRASPOL, 29 oct – Sputnik, Irina Leahova. Reprezentanții mediului de afaceri din Turcia s-au interesat de posibilitatea de a produce și prelucra culturi oleaginoase în Transnistria, inclusiv floarea soarelui. Această idee a fost discutată la întâlnirea cu Efim Kovali, șeful ministerului de resort din regiunea transnistreană, comunică serviciul de presă al acestei instituții.

„Reprezentanții mediului de afaceri din Turcia sunt gata să conlucreze cu oamenii noștri de afaceri din sectorul agrar, cu cei care cultivă culturi tehnice: floarea soarelui, rapiță, soia”, susține Tiraspolul.

Президент Турции Реджеп Эрдоган - Sputnik Moldova
Exclusiv: Vizita lui Erdogan în Moldova - rezultate și perspective

Antreprenorii turci propun, în special, avansarea întreprinderilor agricole transnistrene care se ocupă de producerea culturilor agricole enumerate, totodată fiind gata să inițieze procesarea materiei prime pe teritoriul Transnistriei.

Oamenii de afaceri de peste hotare sunt interesați de problema amplasării întreprinderii de prelucrare în zona transnistreană luând în calcul logistica - livrarea materiei prime la întreprinderea de prelucrare. Sunt considerate prioritare orașele Bender, Grigoriopol, Dubăsari, Tiraspol.

„Următoarea vizită va avea loc la sfârșitul lui noiembrie – începutul lui decembrie, când vor fi organizate întâlniri în raioane, în cadrul cărora antreprenorii turci vor explica în ce condiții sunt gata să conlucreze cu producătorii noștri agricoli”, a precizat  Efim Kovali.

Fluxul de știri
0