Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Când va avea loc întâlnirea lui Krasnoselski cu Dodon

© Photo : Facebook / Dodon IgorÎntâlnirea dintre Igor Dodon și Vadim Krasnoselski
Întâlnirea dintre Igor Dodon și Vadim Krasnoselski - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova a declarat că este gata să aibă o întrevedere cu liderul regiunii transnistrene până la sfârșitul anului.

CHIȘINĂU, 5 dec – Sputnik. Președintele Igor Dodon a declarat că este gata să se întâlnească, până la sfârșitul acestui an, cu liderul nerecunoscutei Republici Moldovenești Nistrene (RMN), Vadim Krasnoselski, pentru a discuta problemele acumulate.

„Suntem gata pentru această întrevedere. Dacă invitația rămâne în vigoare, întâlnirea va avea loc până la sfârșitul anului”, a spus Dodon într-un interviu acordat pentru RIA Novosti.

În septembrie, Krasnoselski și Dodon au convenit ca întrevederile pentru examinarea problemelor transnistrene să aibă loc cel puțin o dată la trei luni.

Krasnoselski i-a propus lui Dodon atunci să se întâlnească în decembrie pe teritoriul Transnistriei.

Potrivit șefului statului, există multe subiecte pentru discuție, una dintre ele fiind organizarea, îndată după Anul Nou, a unei întâlniri în formatul „5+2”.

„Cred că un astfel de dialog este necesar și ar fi incorect să renunțăm la el”, a adăugat Dodon.

Президент Молдавии Игорь Додон во время пресс-конференции в Москве. - Sputnik Moldova
Politică
Dodon a spus când va prezenta Chișinăul o poziție unică în chestiunea transnistreană

La negocierile pentru reglementarea conflictului transnistrean în formatul „5+2” participă Chișinăul și Tiraspolul ca părți ale conflictului; Rusia, Ucraina și OSCE în calitate de intermediari; Uniunea Europeană și SUA, ca observatori.

Dodon: Trei posibile evoluții a evenimentelor după alegerile din februarie>>>

Transnistria, a cărei populație este constituită în proporție de 60 la sută din ruși și ucraineni, a încercat să iasă din componența Moldovei încă înainte de destrămarea URSS. În anul 1992, Transnistria a ieșit de facto de sub controlul Chișinăului.

Fluxul de știri
0