Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon a spus când va prezenta Chișinăul o poziție unică în chestiunea transnistreană

© Sputnik / Евгения Новоженина / Accesați arhiva multimediaПрезидент Молдавии Игорь Додон во время пресс-конференции в Москве.
Президент Молдавии Игорь Додон во время пресс-конференции в Москве. - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Moldovei, Igor Dodon, a declarat la Moscova că încercările de a renunța la trupele ruse de menținere a păcii la Nistru sunt contraproductive.

CHIȘINĂU, 1 nov – Sputnik. Abia după alegerile din februarie, Chișinăul își va putea formula poziția cu privire la Transnistria, iar în ceea ce privește misiunea de menținere a păcii la Nistru, aceasta va continua să-și exercite funcțiile, a declarat președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, la conferința de presă de la AIP „Rossia segodnia”.

Вид на Московский кремль  - Sputnik Moldova
Chișinău – Moscova: O vizită simbol

Șeful statului efectuează o vizită oficială la Moscova. Miercuri, el a avut o întrevedere cu liderul Rusiei, Vladimir Putin, și cu Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii Kiril.

„Atât timp cât nu va exista o poziție unică a Chișinăului, nu avem ce propune nici Tiraspolului, nici în cadrul formatului „5+2”. Cu aceasta trebuie să fie de acord toate organele puterii supreme: președintele, Guvernul, Parlamentul. Eu cred că acest lucru va deveni posibil după alegerile parlamentare care se vor desfășura la noi în februarie”, a spus Dodon.

Referindu-se la operațiunile de menținere a păcii la Nistru, șeful statului a subliniat că această misiune nu poate fi anulată.

„Trupele ruse de menținere a păcii reprezintă garantul păcii la Nistru de mai bine de 26 de ani. Încercările de a pune la îndoială acest lucru sunt contraproductive. Toată lumea recunoaște și înțelege că, fără trupele ruse de menținere a păcii, este imposibil de asigurat pacea și liniștea la Nistru. De aceea nu poate fi nici vorbă de anularea operațiunii de menținere a păcii. Misiunea există, își îndeplinește eficient funcțiile și le va îndeplini în continuare. Cât timp? Totul depinde re reglementarea politică”, a spus Dodon.

Președintele a subliniat că aflarea trupelor de menținere a păcii la Nistru depinde doar de reglementarea problemei transnistrene.

Fluxul de știri
0