Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Tensiune în Golful Persic: Statele Unite ale Americii au trimis nave militare în regiune

© Sputnik / Г. Бибик / Accesați arhiva multimediaNave militare - Imagine de arhivă
Nave militare - Imagine de arhivă - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Pentru prima dată în opt luni, navele de război americane vor intra în apele Golfului Persic pentru a arăta mușchii în fața Iranului, în timp ce relațiile din regiune sunt deja tensionate.

CHIȘINĂU, 4 dec - Sputnik. O escadrilă americană va ancora în Orientul Mijlociu în câteva zile pentru a face un spectacol de forță împotriva Iranului, raportează Wall Street Journal, citând oficialii americanilor din domeniul apărării.

Potrivit WSJ, intrarea portavionului John C. Stennis, însoțit de un grup de nave americane, în apele din Orientul Mijlociu va fi prima vizită de acest fel în zonă timp de opt luni.

Nave militare al Ucrainei au forțat frontiera de stat a Rusiei - Sputnik Moldova
Video
Momentul ciocnirii dintre nave în strâmtoarea Kerci

Potrivit unei surse citate de mass-media americane, navele ar trebui să rămână în zonă timp de aproximativ două luni, cea mai mare parte a timpului - în Golful Persic. Potrivit ei, prezența acestor nave de război americane "asigură reținerea" activității iraniene, potențial ostilă.

Relațiile dintre Statele Unite și Iran au intrat într-o nouă spirală de tensiune după ce Washington-ul s-a retras în luna mai din acordul nuclear cu Iranul și și-a restabilit sancțiunile împotriva Teheranului.

Ceilalți semnatari, Germania, Franța, Regatul Unit, Rusia și China, au ales să rămână părți ale acordului. Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) a confirmat conformitatea Iranului cu angajamentele sale nucleare.

UE încearcă încă să instituie un mecanism de eludare a măsurilor SUA.

Fluxul de știri
0