Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce le-a spus președintele Dodon deputaților ruși: Discurs integral - Video

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaВыступление президент Молдовы на пленарном заседании Госдумы России
Выступление президент Молдовы на пленарном заседании Госдумы России - Sputnik Moldova
Abonare
Discursul integral al șefului statului ținut în fața deputaților din Duma de Stat a Federației Ruse: ce le-a propus Dodon deputaților ruși?

CHIȘINĂU, 21 nov - Sputnik. Miercuri, președintele Igor Dodon a ținut un discurs în cadrul ședinței plenare a Dumei de Stat a Federației Ruse.

Președintele le-a amintit parlamentarilor despre istoria comună de veacuri dintre țările și popoarelor noastre, subliniind importanța valorilor ortodoxe și familiale, care reprezintă ”un factor unificator”.

”Am descris detaliat etapa contemporană a relațiilor moldo-ruse și i-am asigurat pe partenerii ruși de faptul că Administrația Președintelui Republicii Moldova va depune toate eforturile pentru restabilirea cooperării comerciale, economice, culturale și politice dintre țările noastre”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

În acest context, Dodon a propus ”semnarea Declarației Comune privind parteneriatul strategic și crearea unui Comitet comun la nivel politic înalt, cu scopul de a discuta detaliat problemele strategice”.

”De asemenea, le-am explicat deputaților ruși esența strategiei politicii externe echilibrate dintre Est și Vest realizată de Președintele Moldovei în baza principiului constituțional al neutralității permanente”, a punctat Dodon.

Totodată, Dodon a relatat despre starea actuală și perspectivele de reglementare a conflictului transnistrean, menționând rolul important al Federației Ruse ca intermediar și garant. Președintele Moldovei se află într-o vizită de lucru în Federația Rusă unde urmează să aibă mai multe întâlniri, la Moscova și Sankt Petersburg.

Fluxul de știri
0